Alla inlägg under maj 2007

Av Hallakulle - 22 maj 2007 22:23

På mitt jobb RENOVERAR vi. Ja, det är renovering med stora bokstäver. Allt åker ut och in kommer nytt. Mitt i detta ska vi jobba som vanligt - men det är en annan historia.


Jag vill i alla fall passa på att visa ett foto på den väggfärg som funnits i kundlokalen sedan 1995. Visst är den vacker? (Jag hoppas verkligen att ni förstår min ironi...) Lollo Carter gav i Äntligen Hemma denna typ av vägg ett passande namn, nämligen KASKADSPYA. T.o.m kunder har kommit in och kallat våra väggar vid detta namn.


Det mest spännande är att vi en gång i tiden tyckte att detta var jättesnygga väggar. Den som var riktigt hipp svampade och borstade sina väggar hemma i sköna färgar som terrakotta och korallblått. Idag förstår vi inte hur vi tänkte.


Väggarna har idagarna blivit ommålade. De är nu vita! En frid för ögat. Frågan är om vi om tio år tycker att vi var tråkiga och färglösa när vi målade om till vitt?!


Nu ska jag sova och förhoppningsvis inte drömma om mattläggning och maskiner som ska flyttas imorgon.

 


Av Hallakulle - 20 maj 2007 17:18

Nu har min mamma satt sig på tåget hem till Småland. Helt plötsligt blir det tomt här i vår lägenhet. Ibland känns det lite tokigt att vi bor här i Stockholm när vi båda två har våra föräldrar och syskon nere i Småland. När livet ibland ställer sig på sin spets inser man att det enda som är viktigt är relationer till andra människor. Prylar och pengar är lite värt, jämfört med familj och vänner. Vi förblir nog inte i Stockholm för all evighet, men troligtvis i några år till. Just nu är det kul att bo här och vi har mycket kvar att se och uppleva i denna stad.

 

Sett och upplevt mycket har vi gjort i helgen. Min mamma och jag började lördagen med att åka till Fabriksbutiken mm i Gustavsberg. Oj oj vad mycket fint! Det såldes porslin och glas från iittala, Rörstrands, Höganäs mm. Sicken dröm =)  Jag kom därifrån med två temuggar från iittala. Gillar handtagen som går hela vägen ner till bordet. Mamma köpte en ljuslykta till David och mig att ha på balkongen. Det var hennes inflyttningspresent till oss. =)  


Idag dukade vi upp på balkongen. Riktigt mysigt blev det. På stolarna la vi kuddarna som jag har sytt. Hittade inga färdiga stolsdynor som var fina, så jag gjorde egna. Man är ju en pyssel-fia…


Av Hallakulle - 20 maj 2007 09:36

Nu är det dags att visa innehållet i lådan! I fredags kom äntligen min efterlängtade lampa. Mycket stolt Anna hämtade gigantisk låda i lampbutiken. Tur väl var David med som fick släpa hem en lätt, men otymplig box.


Länge funderade jag på om jag skulle välja vit eller off-white på skärmen. Stolarna som står precis jämte är vita, men väggarna är ju sandfärgade. Det blev till slut off-white och det är jag jättenöjd med!

 

Enda kruxet just nu är att det är för ljust om kvällarna! Jag måste vara uppe väldigt sent för att kunna tända min lampa och njuta av möjligheten att läsa i soffan. Sent i fredags kväll läste/tittade jag i IKEA-katalogen i skenet av Bestlite. David stönade högt när han insåg att jag om kvällarna kommer kunna läsa kataloger och inredningstidningar…


Får man vara så här snuskigt nöjd över en lampa?

Av Hallakulle - 19 maj 2007 16:10

Min småländska mamma har tagit sig norrut till Stockholm. Både igår och idag har vi haft fullt upp - både med att prata och med att shoppa.


Det är så kul att ha henne på besök att jag har svårt att hinna med att redovisa innehållet i låda och kassar. Vi har för mycket att prata om! Jag återkommer med redovisning av innehåll. Önskar er alla en trevlig helg!


På bilden: Min mamma med en massa spännande förpackningar!

Av Hallakulle - 17 maj 2007 18:07

Idag har David och jag halvårsdag. Det var 6,5 år sedan vi träffades första gången (om man ska göra historien komplicerad var det andra gången David träffade Anna…).  Dagen har vi hittills firat med ett besök i vackra Järla Sjö där de har en Miobutik i en praktfull gammal fabrikslokal. Jag hittade två vackra sidenkuddar som nu pryder vår soffa. Eftersom det är mycket månad kvar i slutet av pengarna så kom vårt Mio-presentkort från bröllopet väl till hands.  


Vi har inte kommit så långt i inredningen i vardagsrummet. Vi önskar oss gardiner så att sladdarna göms, nytt soffbord, tavlor på väggarna och en lurven härlig matta. Råd har vi typ år 2025…


Fortsatt firande kommer nog ske med bio ikväll (även detta gratis tack vare biocheckar!). Detta blir av om David kan gå efter den löpartur han genomför i detta nu. Han och en kompis har anmält sig till Midnattsloppet i augusti. David är inte känd för att springa…



Av Hallakulle - 17 maj 2007 12:13

Igår var det Davids sista dag på jobbet. På måndag börjar ett nytt äventyr på Ericsson. Av sina snälla forna arbetskamrater fick David en whiskey (he likes alot) och en jättefin orkidé (me like alot). När David kom hem med blomman kom jag att tänka att vi måste vara sist på denna jord att skaffa en orkidé! Hur länge har inte orkidéer varit på mode? Flera år!


Vi har upptäckt att vi allt som oftast är sist med att skaffa nyheter. Kommer att tänka på en teori från universitetet (läste medie- och kommunikationsvetenskap) om hur nyheter sprids bland befolkningen. Först kommer en liten grupp som skaffar sig nyheten och de kallas Innovators. Sedan kommer en liten större grupp som kallas Early Adopters, därefter Early majority, Late Majority och sist en liten grupp som kallas Laggards.


David och jag är Laggards!!! Vi har t ex en tjockteve som fungerar alldeles för bra för att bytas ut, vi använder fortfarande video (tom min pappa har en inspelningsbar dvd), vår dator kommer från hedenhös och jag var sist i världen med att skaffa blogg!  


Men att vara en Laggard har sina fördelar. Det finns ingen risk att vi skulle köpa en elektronikpryl med barnsjukdomar… =) Det är även skönt att veta att vi inte är ensamma om att vara Laggards - enligt teorin är vi Laggards 16 % av befolkningen. Det skulle vara skönt att någon gång göra ett frog leap, men det är en annan teori...


 
Av Hallakulle - 15 maj 2007 19:46

Det har varit en jobbig dag idag. Vi bygger om på jobbet - målarfärgslukten har legat tung över hela arbetsplatsen, folk har varit irriterade och gnälliga (inkluderad undertecknad), småskit har krånglat och dagen tycktes aldrig ta slut. Blä med andra ord.


Kom nyss äntligen hem efter närmare 11 timmar på jobbet. Var beredd på att sura och vara grinig hela kvällen. Stackars Druttenmannen... Men saker och ting fick mig att ändra mig ganska snabbt. På hallmattan låg medlemstidning från IKEA Family Live (me like) och David informerade mig om att mig favoritteveprogram, Ugly Betty, är idag. Dessutom luktar det väldigt gott från köket där mannen lagar god mat. Tänk vad allt kan vända med lite inredning, teve och mat! =)



Av Hallakulle - 14 maj 2007 18:07

Av våra kära gäster i lördags fick vi en underbar lavendelbuske att ha på balkongen. Se de där tjejerna känner mig (har ju tjatat en del om min finfina balkong och hur svårt det är att köpa blommor när man för första gången är med balkong...). Jätteglad blev jag för denna present!


Tanken slog mig nyss att jag inte har någon aning om hur man sköter en lavendel. Det följde liksom inte med någon bruksanvisning… Min erfarenhet säger mig att alla växter som har blommor dör. I alla fall om jag ska ta hand om plantan. Jag sökte på nätet och fann bara hur man delar busken när den blivit för stor. Precis som om mina växter brukar bli för stora??? Däremot stod det att ”lavendel kan lukta på många olika sätt – framför allt franskt sött eller engelskt friskt”. Öh, hur luktar franskt respektive engelskt? Min lavendelbuske luktar i alla fall vad jag brukar kalla sketansgott!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards