Alla inlägg under juni 2007

Av Hallakulle - 16 juni 2007 19:51


Denna dag har gått i sovandets tecken. Den inleddes med att jag sov till strax före tolv! Herre jösses vad skönt. Jag vaknade flera gånger, men insåg varje gång mycket nöjt att jag gott kunde somna om.


En av anledningarna till detta sovbegär kan vara fest... I torsdags kväll hade vi sommarfest på jobbet (grekisk mat och glada sånglekar). Igår var det sommaravslutning för YP (Young Professionals inom banken) på Mose Backe. Solen gick långsamt ner bakom husen och utsikten över Stockholm var som alltid lika vacker. Glatt möte jag kollegor från alla kontor och centrala enheter i Stockholm.


Sådana kvällar vill man aldrig att sommaren ska ta slut!


Idag har Davidmannen och jag jagat skor till David. Resultatet blev noll par skor! Den typ av skor som David önskar fanns aldrig hans storlek var vi än gick. Så tråkigt! Vi tröstade oss med att gå i ett gäng inredningsbutiker längs Birger Jarlsgatan. En ny favorit är Plan Ett.

Av Hallakulle - 13 juni 2007 21:11


Aj! Jag har jätteont!

(Ja, det är en sådan kväll.... Tycka-synd-om-Anna-kväll)

Jag har träningsvärk. Och jag fullkomligt hatar träningsvärk! På grund av ryggont har jag haft 6 veckors uppehåll och kom igång först igår och idag. Resultatet är AJ AJ och åter AJ.

Om det nu ska vara så nyttigt att träna varför kom då Gud (som i övrigt fixat ganska fiffiga lösningar) på träningsvärk? Det uppmuntrar ju inte till fortsatt aktivitet....

Nu ska jag krypa ner i soffan. Risken är stor att jag inte kommer ur den vid läggdags...

Av Hallakulle - 12 juni 2007 19:45


Nu gör jag mitt andra försök i utmaningen tisdagstema. Denna tisdags tema är NATUR.


Uppväxt i den småländska skogen som jag är trivs jag väldigt bra i närheten av skogsmyllan. Men det får inte bli för mycket skog...jag måste även vara i närheten av betong för att må bra. Så som jag bor just nu är med andra ord alldeles perfekt - 15 minuters tunnelbana till Stockholm citykärna och Nackareservatet bakom huset. Utanför vår balkong ser vi nästan dagligen rådjur (cityrådjur - de är inte rädda för människor).


Även om jag har nära till skogen är jag dålig på att spendera tid i den. Däremot är jag väldigt bra på att spendera tid i betongen... För några år sedan försökte jag mig på golf - en av anledningarna var att jag vill komma ut mer i naturen. Miljön kring golfbanor brukar oftast vara väldigt vacker. Men, som jag berättat tidigare, blev min golfkarriär kort då jag insåg att min tävlingsinstinkt inte hjälpte mig utan snarare stjälpte mig.


Nedan en bild på min man David som gärna spenderar tid på golfbanan i naturen.

Av Hallakulle - 11 juni 2007 20:27


Igår var jag på grymmaste antik- och loppmarknaden någonsin. Jag blev alldeles stum av utbudet. Och av priserna. Om ni har vägarna förbi Småland i sommar så tycker jag att ni ska besöka Östregård antik- och loppmarknad utanför Moheda.


Jag hade verkligen kunnat handla så mycket mycket mer. Men jag skulle ju åka tåg tillbaka till Stockholm. Tanken på att köpa begangnat känns bra. Föremålen är fullt brukbara, de andas historia och mening. Viktigast av allt tycker jag är att vi återanvänder för miljöns skull. Miljön klarar inte av att bryta ner allt som vi kastar.


Vad jag handlade?

Jo, 4 gröna äggkoppar för 15 kr styck. Och 6 dricksglas för 1 kr styck. Snacka om storshopping =)

 

Längtar redan till det planerade sommarbesöket! Då ska David följa med och han älskar loppisar (Han tror på det stora klippet).

Av Hallakulle - 11 juni 2007 07:34


Nu är jag hemkommen från en helg i Småland. Det har varit underbart vackert väder och jag har haft det jättebra.


Det började på fredagen då jag åkte ett mycket KALLT och BEHAGLIGT tåg ner till de södra breddgraderna. Samma dag sprang min kusin Ida ut från Haganässkolan. En mycket glad Ida tog vi emot! Efteråt åkte vi till Knoxhult för mycket god mat och underbar jordgubbstårta. Innan vi hade åkt därifrån hade vi döpt om Knoxhult till Knotthult. Usch, vad grymma knotten var! Jag tål dem inte. (På så vis är Stockholm underbart, då de knappt finns här.)

 På lördagen var jag barnvakt åt min brorsdotter Tindra. Verkligen ett sant nöje, då denna flicka inte kan vara något annat än glad! Trots att jag inte ser henne mer än med några månaders mellanrum låter hon mig ta hand om henne. Faster Anna blir mycket rörd!

På söndagen fick jag massage av pappas Angela. Grymt skönt! Jag skulle kanske flytta till Småland...så att jag fick lite närmare till en alldeles egen massageterapeut... (Därefter åkte mamma, Lasse och jag på grym loppis. Berättar mer senare.)


Sedan bar det hemåt i ett VARMT och OBEHAGLIGT intercitytåg. Det var ca 40 grader varmt i tåget och det kändes som om aldrig resan skulle ta slut. Men jag kom hem...till ett underbart Stockholmshem (nystädat av Drutten) efter en underbar Smålandsresa.  


Av Hallakulle - 7 juni 2007 18:53


Tidigt imorgon tar jag tuff-tuff-tåget mot Småland. Jag ska mysa i dagarna tre med släkt och vänner. Väderprognosen ser lovande ut och jag ska endast packa lätta plagg =) Bankkostymen byts mot skogsmullekläder.


Den största anledningen till Smålandsresan är min kusin Idas student. Imorgon kväll springer hon ut från Haganässkolan, samma skola som jag själv gick.


Min snälla svägerska påminde mig om att köpa något att hänga runt halsen på Ida. Det tog flera sekunder innan jag fattade vad hon pratade om...så länge sedan var det jag var på student. Efter lite funderande kom jag på att jag inte vill hänga varken champagneflaska, blomma eller gosedjur. Jag vill hänga något speciellt (olikt mig?). Det blev två trisslotter och texten "Lycka till med skrapet och i framtiden". Hoppas Ida inte hittat min blogg förresten...


Nu tar jag några dagars bloggpaus. På återseende!


Av Hallakulle - 6 juni 2007 08:43


Jag tänkte att jag skulle göra ett försök att vara med på tisdagstemat. Varje tisdags publiceras ett tema som man ska försöka göra en tolkning på.


Mitt första bidrag publiceras på en onsdag... Är man diskvalificerad då?


I alla fall... Mitt bidrag är min kryddlåda! Varje gång jag drar ut kökslådan blir jag otroligt lycklig. Jag gillar när saker och ting är i ordning, men jag upplever sällan att det är fallet i mitt hem. Garderoben är i kaos, kontoret detsamma som ni har sett tidigare... Kryddlådan går liksom inte att stöka till, hur man än försöker. Jag ska nog fundera på fler sådana lösningar!


Nu en smidig övergång till lyckan nr 2 i mitt liv: En person som ofta botaniserar i kryddlådan är Druttenmannen - manen i mitt liv - som älskar kryddstark mat. Utan Druttenmannen skulle jag inte vara lycklig även om hela mitt hem var i ordning. Älskar dig Drutten!

Av Hallakulle - 5 juni 2007 22:42


Ikväll har jag varit på sommarfest med nya jobbet. Som jag berättat tidigare har jag fått jobb på ett annat bankkontor. Jag ska börja jobba där direkt efter semestern. Ikväll har jag följt med detta otroligt glada gäng på femkamp på Gröna Lund samt middag på Texas Long horn. (Mitt lag vann tyvärr inte femkampen trots mina finfina insatser i puttning...)


Jag är övertygad om att jag kommer att trivas utmärkt med mina nya kollegor. Det är ett mycket glatt och spontant gäng! Jag ser verkligen fram emot att lära känna dem bättre, samt att lära mig allt nytt som kommer i och med den nya tjänsten.

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards