Alla inlägg under juli 2007

Av Hallakulle - 13 juli 2007 23:23


Ett gott skratt förlänger livet sägs det. När jag vill skratta brukar jag besöka tjuvlyssnat. En stund senare mår jag faktiskt riktigt bra!


Jag vill att även ni ska må bra, därför ska jag dela med mig av något jag själv tjuvlyssnade till på tunnelbanan till jobbet för några veckor sedan. Det var en kvinna som pratade med en väninna. Hon berättade vad hennes son hade sagt i en butik kvällen innan:

Av Hallakulle - 13 juli 2007 19:33


För att hålla koll på mina favoritbloggar (det börjar bli väldigt många nu) använder jag mig av ett grymt bra verktyg, nämligen netvibes. Kankse har ni redan hittat dit... I alla fall så lägger man in sina favoritbloggar på denna sida. Varje gång man öppnar sidan berättar den vilka som har uppdaterat. Det är som julafton varje gång! =)


I bloggsammanhang verkar jag vara ganska ensam om bloggagratis.se. Det är lite extra krångligt att lägga upp dessa bloggar på netvibes eftersom man måste hitta RSS-koden längst ner i menyn. För min sida gäller denna adress i netvibes: http://hallakulle.bloggagratis.se/index.xml


Nu ska jag surfa runt. Enligt netvibes har jag 25 inlägg att läsa! Lyckliga jag! =)

Av Hallakulle - 12 juli 2007 17:09


Sitter för tillfället och pluggar inför ett kunskapsprov på en internutbildning jag genomgått i sommar. Jag byter tjänst snart inom företaget och behöver lära mig MASSOR. Blir stolt varje gång jag förstår innebörden av en för mig helt ny fackterm!


Jag kämpar på! Men, jäsp, vad jobbigt det är att plugga när ALLA andra har semester. Jag har en hel vecka kvar... Snälla finns det någon där ute som inte har semester än????

---------------------------------

Uppdatering 2007-07-13: Jag klarade provet! Pust! Nu är det bara att börja på nästa utbildning.... Trevlig helg vänner!

Av Hallakulle - 10 juli 2007 20:39


Veckans tisdagstema är nostalgi. För mig betyder nostalgi att man längtar tillbaka till något i det förgångna. Ibland brukar jag längtar tillbaka till när jag var liten och världen var sådär bekymmersfri. Sommaren var oändligt lång, varje dag ett nytt äventyr och begreppet nästa vecka hade ingen innebörd.


Jag önskar att jag ibland kunde leva lite mer som ett barn. Leva för stunden! Min semester har inte hunnit börja än, men jag har redan ångest för att den snart kommer att vara slut. Helt galet!


Fotot nedan sitter på mitt kylskåp. Jag gillar det skarpt! Jag skrattar sådär grymt mycket som vi vuxna försöker att undvika på foton (varför?), min brorsa suger på tummen i en schysst plyschdräkt och min unga mamma har 80-talsfrissa. Det var tider det! =)

Av Hallakulle - 8 juli 2007 18:56


När Medelhavskänslan i form av värme och sol inte vill infinna sig tog jag saken i egna händer och skapade lite Medelhav i mitt kök. Jag hittade ett recept som jag kände mig tvungen att testa omgående. Och det blev precis så mumma som jag tänkt mig! Dessa matiga feta- och olivmuffinsen kan serveras med tomatsoppa eller liknande, eller med en klick smör som på sconsen.


Här kommer receptet för den som vill skapa medelhavskänsla i sitt kök:


100 g grekisk feta

1 dl urkärnade svarta oliver

4 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

3/4 tsk salt

4 ägg

1/2 dl smör- & rapsolja

2 dl naturell yoghurt


Sätt ugnen på 200 c. Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, fetaost och oliver. Vispa ihop ägg, smör- och rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora papperformar. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.

Av Hallakulle - 8 juli 2007 01:12


Jag försöker att vara miljömedveten. Jag lyckas säkert inte i alla lägen (vem gör det?), men jag gör ganska ofta medvetna val för att stödja vår miljö. Jag mår dåligt av att se hur naturens resurser missbrukas, samt den ignorans för miljöns begränsningar som finns hos många människor.


Läste för en tid sedan en artikel om plastpåsarna som vi bär hem från mataffären. Minns inte siffran, men mängden koldioxid som vi skulle spara om världens befolkning slutade med plastkassar var enorm. Något enkelt att välja bort eller hur?


I Uganda har man gått så långt att det är förbjudet att importera, sälja eller tillverka plastpåsar. I stället virar man in sakerna i bananblad...

I San Fransisco har politikerna godkänt ett förbud för butiker att erbjuda kunderna vanliga plastpåsar att ta hem varorna i. Istället ska man använda påsar tillverkade av papper som kan återvinnas, eller av plast som lätt kan brytas ner.

I ett annat land - minns inte vilket - var skatten på plastpåsar skyhög, vilket lett till att befolkningen skaffat tygkasse.


Jag är inte världsbäst. Det händer att en Konsumkasse kommer innanför mina dörrar, men oftast kånkas mjölken hem i en tygkasse. Ett förslag är att du gör detsamma! Tillsammans kan vi göra en skillnad - för så som vi lever nu kan vi inte fortsätta! 

Av Hallakulle - 7 juli 2007 20:12


Vad gör man när det regnar ute? Vad gör man när man inte har semester, men önskar att man hade det? Jo, man leker turist!


David och jag har bott i Stockholm i snart tre år. I början var vi mycket duktiga på att besöka museum och andra sevärdigheter. Med tiden har det blivit mindre av denna vara. Det blir som det blir var man än bor - man ser inte det man har runt knuten.


Men i dag passade vi på. Vi tog oss till Drottningholms slott. Vi smög runt i slottet i hopp om att få se någon blåblodig, men de lös med sin frånvaro. Det är svårt att tro att någon kan bo i det där slottet. Förhoppningsvis är kungen och drottningens del av slottet mysigare än den del vi var förpassade till!

Av Hallakulle - 4 juli 2007 19:28


Under gårdagens strykmarathon bestämde jag mig för att nu får det vara nog! Länge länge har jag tyckt att vår strykbräda är hemsk. 8 års användande har satt sina spår då tyget på flera stället är uppbränt.


På dagens lunch sprang jag därför till Åhléns och inhandlade skumplast och ett snyggt tyg. Tusen klamrar senare med häftpistol har jag en skitsnygg strykbräda! Längtar efter att stryka igen. Skojar! Så kul är det inte att stryka...


Den största frågan kvarstår dock. Varför tar det ibland så lång tid att fixa till något som man retat sig på så förbaskat länge?! När man väl fixar går det skitsnabbt!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards