Alla inlägg under september 2007

Av Hallakulle - 17 september 2007 20:30


På måndagen på jobbet får jag (säkert ni andra också) ofta frågan: Vad har du gjort i helgen? Ofta blir mitt svar: Inget särskilt. (Med det svaret menar jag: jag har shoppat, tränat och träffat mina vänner. Men det känns så ytligt och sååå fröken Sverige att svara så att jag säger oftast inget särskilt.


Idag på förmiddagsfikat kunde jag verkligen berätta hur mycket som helst om min helg som varit mycket händelserik. David och jag plus två andra Stockholmsbor drog i fredags kl 16.30 söderut längs E4:an mot Blekinge. Resan söderut blev allt annat än komplikationsfri!


  • Ett hjul höll på att ramla av bilen. Det skruvade vi åt i Linköping.
  • I Gränna fick vi stanna för bilen rök VÄLDIGT mycket. Vi fyllde helt enkelt en rondell med RÖK. Bilen = sönder.
  • Bilen parkerades på en mack (har aldrig sett en mack med så mycket polkargrisar) och efter några timmar tar vi bussen till Jönköping för att hyra bil.
  • Inga bilar finns att hyra...
  • Vi fortsätter neråt Småland med sista nattbussen.
  • En släkting lånar ut en bil och vi fortsätter i en sådan hastighet att hastighetskamrerna inte hinner med oss.

Kl 02.00 anländer vi! Resan tog 9,5 timmar. Pust.

Det underbara var att vi alla fyra lyckades hålla ett grymt gott humör under hela resan. Parollen var: Varför bli arg på något som vi inte kan göra något åt? Vi hade med andra ord jävligt kul!


Resten av helgen blev precis lika kul. Massor med kräftor, glada skratt, bad i poolen och lunch utomhus i underbart höstväder.


Tänk vad mycket man kan hinna med under en helg!

Av Hallakulle - 13 september 2007 20:03


Oj oj vad veckorna går snabbt nu för tiden. Men så är det när man har kul på jobbet. Jag trivs förträffligt bra. Sällan har jag skrattat så mycket på jobbet som nu!


Men det betyder inte att det är mindre skönt att det blir helg...
Väskan står packad i hallen. Direkt efter jobbet imorgon åker jag med vänner ända ner till Blekinge för att glatt äta kräftor och bada i inomhuspool. En helg i vänners lag med andra ord. Ska bli mycket trevligt!


Vi ses efter helgen!



Av Hallakulle - 11 september 2007 19:51


På jakt efter bilder i min fotomapp som kunde symbolisera nära i dagens tisdagstema, slog det mig att sedan jag börjat blogga har antalet närbilder ökat markant. Och jag vet att jag inte är ensam om detta. Vad är det som gör att vi gärna fotograferar närbilder? Är anledningen att det är stökigt i bakgrunden?

Av Hallakulle - 9 september 2007 19:44


Denna dag har gått lite i Ölands tecken.

Jag har haft besök av en en Ölandstjej (som bor i Sthlm) som minns att jag älskar Skittles (som är svåra att köpa i Sverige). Som sen födelsedagspresent hade hon med sig ett rör Skittles inhandlade i Italien. Mumma! Vi rör oss över stora geografiska områden i dagens inlägg!


Ikväll har jag monterat ett gratulationskort i en tavelram. Det är ett kort som betyder mycket för mig då det kommer från en familj som har betytt mycket för mig, men som jag tyvärr inte har så mycket kontakt med längre. Blombuketten som de håller i består av gammal tapet från deras sommarhus på Öland.


Nu ska vi titta på hyrefilm! Kram på er alla där ute!

Av Hallakulle - 8 september 2007 16:39


Jag är ganska duktig på att gå och irritera mig på saker, men ändå inte göra något åt det. Länge har jag grymtat över hur stökigt vi har det, men inte tagit tag i det. Idag fick jag ett bryt! 


Tillsammans har David och jag städat så där grymt noga som man bara gör vid flytt. Känns underbart! Jag känner hur energin kommer tillbaka. Jag mår bra och får lust att fixa och dona igen.


Tänk om jag bara kunde lära mig av detta och hela tiden hålla det undanplockat. Då skulle jag ju må hur underbart som helst - jämt!

Nu ska jag till Konsum och inhandla lördagsgodis. Det är jag utan tvekan värd efter dagens städchock (läs: chock som i kvällstidningsjournalistik).


Heja Sverige!

Av Hallakulle - 6 september 2007 20:59


Idag var jag och en kompis på smygpremiären av en ny barnbutik i Stockholm: Laban & Labolina. Den ligger på Skånegatan 70 på Södermalm.


Det var en underbar butik där jag kunnat handla massor till min brorsdotter, men det blev bara lite. Det fanns böcker, kläder, leksaker och inredning. Allt i butiken är signerat Inger och Lasse Sandberg; Tummen, Laban & Labolina och min självklara favorit Anna och den långe farbrorn.


Tips för er i Stockholmsområdet: På lördag har de premiär och då kommer Inger Sandberg att läsa ur sina böcker för barnen.

Av Hallakulle - 4 september 2007 19:02


Veckans tisdagstema är svart/vit. Jag kom genast att tänka på bilden nedan. Fotot tog jag i somras när David och jag bodde i ett vackert småländskt torp.


Fotot stämmer bra in på denna dag som känns ruggig och höstlik. Redan tidig eftermiddag blev det mörkt ute - regn och åska huserade utanför fönstrena. Det enda man vill göra är att tända alla ljus och krypa upp i soffan. Hösten är här!

Av Hallakulle - 3 september 2007 19:04


...väntar alltid för länge! Nu kommer bilder på vårt omgjorda kontor. Jag gillar inte bilderna, därav den sena publiceringen. Men jag har insett att det inte går att fotgrafera bättre i detta mini-mini-rum.


Äntligen har vi fått massor med förvaring! Vi läser båda mycket böcker och kasta dem - även om de var dåliga - är out of question. Alltså behövs många hyllmeter! Vi köpte Elfas smarta hyllsystem. Överst sätter man en hänglist (med långa skruvar), därefter hakar man på skenorna. Minimalt med hål i väggen! Hyllplan i laminat är fula så vi köpte hyvlade plank istället som vi målade vita.


På plats är även teakbyrån vi fyndade på loppis i Småland för endast 225:- Återstår att fixa är skrivbordslampor och två skrivbordsstolar.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards