Alla inlägg under oktober 2007

Av Hallakulle - 21 oktober 2007 18:10


För mig är julen så mycket mer än själva julafton. Den bästa tiden är egentligen tiden innan finalen på julaftons kväll. Jag gillar att pynta, pyssla, tända ljus, handla julklappar, skriva julkort, göra julgodis osv. Jag älskar julen med andra ord!


Förra året missade David och jag hälften av detta. I början av december var vi på bröllopsresa på Isla Margarita i Venezuela. Hur underbart som helst, fast julkänslan var svår att hitta bland palmerna =) Fem dagar efter att vi kommit hem flyttade vi till nuvarande lägenhet. Julpynta bland flyttkartongerna var att glömma!


Detta tänker jag ta igen i år! Igår följde en Allers-tidning med mig hem från Konsum (lite tantvarning med Allers-tidning va???). Den är i alla fall fylld av julpyssel. Ett perfekt startskott för mig. Idag var jag på Panduro och provianterade lite. Något säger mig att det inte var sista besöket dit de närmsta månaderna =)

Av Hallakulle - 20 oktober 2007 17:50


Denna dag har gått i välgörenhetens tecken. Känns bra!

Vi började med att lämna en massa återvinning vid återvinningsstationen. MILJÖVÄLGÖRENHET. Sedan lämnade vi två kassar med kläder till Stockholms Stadsmission. TEXTILVÄLGÖRENHET.


Därefter strosade vi runt i det fina vädret på Söder. Hittade en massa små mysiga butiker. Gos-gos med älsklingsmannen under icke-stress.


I en bokhandel fastnade jag vid inrednings- och pysselhyllorna. Det kliar ju alltid i pysselnerven! Mamma, svärmor mfl: nedan är några böcker jag vill ha i julklapp! (Risk finns att jag inte orkar vänta så länge...)


Av Hallakulle - 18 oktober 2007 19:50


Imorgon ska jag på Halloweenfest. Självklart är utklädnad obligatorisk.


Jag har tidigare gjort mig känd som den som inte räds utklädnad. Under några av studenttidens sittningar kom jag utklädd som:

  • Hajen i sällskapsresan (tema: charter)
  • Ett tjockt bi (tema: djuriskt)
  • En höbale (tema: vilda västern) (bör tilläggas att det hamsterhö jag hade sytt fast på kläderna stack väldigt mycket och dagen efter var jag alldeles rödprickig...)

Denna gång blir jag ganska beskedlig. Jag blir bara en beskedlig liten djävul. Blinkande horn, djävulsgaffel och röd t-shirt (som jag nyss målade en djävul på).

Av Hallakulle - 17 oktober 2007 21:59



Vill du ha ett nytt jobb??? Kom då på besök till Anna och David Hallakulle. Ha det lite trevligt. Lägg till lite tågstrul och saken är biff. Veckan efter kommer du att ha ett nytt jobb!  


Detta är sant!  Både fru och herr Fager har besökt oss vid två olika tillfällen. Direkt efter besöket har de fått nya jobb lätt som en plätt (lite ansträngde de sig nog vid intervjuerna också). Jag kan inte låta det gå förbi som slumpen. En gång är ingen gång, två gånger är en vana. David och jag besitter en positiv få-nytt-jobb-kraft. Så om du är sugen på att byta karriär - besök då Hallakulle under en trevlig helg!


Fru och herr Hallakulle önskar fru Fager all lycka på nya jobbet!


Av Hallakulle - 15 oktober 2007 21:03


Gårdagens insamling har inte gett något resultat...

Skämt åsido, så vet jag att vi har det superbra. Att vi inte kan inreda så toksnabbt som vi skulle önska är bara ett lyxproblem. Ju längre tid det tar, desto mer genomtänkt kommer det att bli och desto mer kommer vi att uppskatta varje pryl vi köper.


Nedan bjuder jag på en bild som är sällsynt i mitt hem. En blomma som BLOMMAR. Vad har hänt? Har mina svarta händer helt plötsligt blivit gröna? Vet inte. Men jag vet att blommorna är vackra och luktar gott.  


Trevlig vecka önskar jag er bloggvänner - vilka ni än är! Ni är många som besöker mig, men få som lämnar avtryck. Lite nyfiken blir jag...

Av Hallakulle - 13 oktober 2007 17:48


Vårt vardagsrum fungerar inte. Det är inte mysigt, det är inte trevligt, det är hemskt, det är inte kul att umgås i, det ekar, det är mörkt, det är....


Vår önskelista är låååånnng. Och dyyyyyyrrrr. Nu i insamlingstider (tuttar och världsbarn) funderar jag på att öppna ett 90-konto för välgörande ändamål. Dit kan ni skänka en slant så att stackars vi slipper ha det så eländigt som vi har det. I ett välfärdssamhälle som Sverige kan man ju inte tillåta så miserabla vardagsrum som det vi har!!!  

 

 Ps. Hittade allt jag vill ha på Folkhemmet idag. Saknas bara 13.000:- Presentkort går bra. Kontanter också. Ds. 

Av Hallakulle - 10 oktober 2007 20:05


Så länge jag kan minnas har jag varit rädd för fransmän!

Utan att ha besökt Frankrike, vet jag att fransmännen är arroganta, högljudda, slajmigt flörtiga och jagar iväg turister som inte kan franska med en baguette i hösta hugg och basker på huvudet.  


Eftersom jag inte kan franska ser jag baguettescenen framför mig. Fördommar är till för att överbevisa. För det är väl en fördom om fransmän jag har??!!  


David och jag har bokat resa till Paris. Vi åker om en månad. Under fyra dagar ska vi leka turister som med guideboksfranska ska ta sig fram bland alla sevärdigheter och caféer. Förhoppningsvis kommer vi att slippa se baguetten i vitögat.  


Har ni – som överlevt fransmännen – några förslag på vad vi ska hitta på i den parisiska staden?


Av Hallakulle - 9 oktober 2007 20:20


Veckans tisdagstema är vårdad. Denna gång fick jag gräva djupt i bildmapparna för att hitta något passande.


När jag pluggade vid Växjö universitet passade jag på att läsa en extrakurs bara för att det var så himla kul. Jag läste 10p byggnadsvård. Vi var massor med människor i alla åldrar vars gemensamma nämnare var intresse för gamla byggnader och vårdandet av dessa.


Jag slits ofta mellan det gamla och det nya. Jag gillar nya coola designprylar, samtidigt som spår av tidigare generationers användning och gamla byggnaders naturliga förslitning och åldrande gör mig lustfylld.


Nedan bjuder jag på några bilder jag tog under våra studiebesök.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards