Alla inlägg under mars 2008

Av Hallakulle - 18 mars 2008 21:49


Jag är en dålig dotter som härmed säger FÖRLÅT mamma! Det var första gången - och jag lovar - absolut sista gången jag glömmer din födelsedag! Jag kommer hem till helgen och då ska jag fira dig så mycket att mitt samvete känns lite lättare. Grattis en dag för sent världens bästa mamma! 

Av Hallakulle - 17 mars 2008 18:33


Oj oj vad jag ska gå mycket framöver!

Idag startade en stegtävling på jobbet. Motståndet består av andra avdelningar på min bank och ytterligare två storbanker. Det största motståndet av alla heter nog lättja. Nu gäller det att lyfta kontorsrumpan och röra på sig.


När jag kom hem från jobbet idag låg en lapp på mattan från brevbäraren. Paket fanns att hämta i tobaksaffären. Hade det inte varit för stegtävlingen hade jag aldrig gått ut igen. Det är slaskigt, äckligt, blött snöregn. Ogillar skarpt! Men jag tog mig ut. Nu har jag 120 framkallade bilder framför mig som ska sorteras in i albumet. Efter denna framkallning ligger vi "bara" två år ur fas... Framkallar ni regelbundet?

Ursäkta bildkvalitén (mobilkamera). Kameran är kvarglömd hos våra flyttande vänner.

Av Hallakulle - 15 mars 2008 23:44


Vi har vänner med de rätta prioriteringarna! De vet vad som är viktigast i livet.


Vi började dagen väldigt tidigt med att hjälpa dem att flytta till sin snygga nyproducerade lägenhet på Liljeholmskajen. Bära lådor, stånk och pust. Äta mat, dricka vin. Därefter kommer den rätta prioriteringen. Istället för att ta tag i tusen lådor lämnar vi lägenheten. Killarna tar långpromenad med hundarna. Tjejerna åker till stan för att utföra ett mycket viktigt uppdrag - nämligen köpa papper till bröllopsinbjudningar. Helt korrekt! Vad är heminredning jämfört med kärlek?


Bilderna nedan är tagna på Mattssons band där vi letade efter snöre till korten. 

Av Hallakulle - 13 mars 2008 17:46


Ett evighet senare är jag tillbaka. Det känns som om det i alla fall. I dagarna tre har jag varit på konferens på Såstaholm i norra Stockholm. Det har varit ett skönt avbrott i arbetsvardagen - en vardag som alltför ofta springar i väg och som mer handlar om att släcka bränder än att tänka strategiskt framåt. I tre dagar har jag och kära kollegor från hela landet kompetensutvecklats, fått ny energi och lust till stordåd. Skönt!  

 

Såstaholm var dessutom en underbar konferensanläggning. Anläggningen har tidigare varit ett pensionärsboende för skådespelare. Passande nog var alla hotellrum döpta efter svenska skådespelare och bilderna på väggarna avbildade dessa vackra damer och herrar från tidigt 1900-tal.


Sist men absolut inte oviktigt var den otroligt goda maten. Lunchlådan imorgon kommer att te sig fattig och tråkig jämfört med lunchbordet. Och min tråkiga kvällsmat kommer inte att vara i närheten av 3-rättersmenyerna vi satt i oss på kvällen. Det saftar sig i munnen på mig. Undrar om jag har en brödskalk i brödboxen???


Bilder: sastaholm.se



Av Hallakulle - 10 mars 2008 22:15


Förbud har aldrig fungerat särskilt bra på mig. Trots detta har jag de senaste veckorna utsett mig för ett sådant. Ett förbud alltså. Jag är en snuskigt stor godisråtta som jämt finner anledning att fira med sötsaker.


Sedan några veckor tillbaka har jag vägrat mig själv detta ljuvliga socker. Likt Hollywoodstjärnorna har jag varit på avvänjning, eller detox som de själva säger. Jag lovade mig själv godis igen först efter att jag sprungit 20 mil med start från årets början. I morse, innan jobbet, sprang jag i mål.


Ikväll har en syndigt stor godisskål dukats fram och en skön Jane Austen-film avnjutits. Godiset var precis så gott som jag minns det. Filmen precis så romantisk som jag önskar. Jane Austen har alltid varit en favorit. Jag är svag för det melodiösa språket, kläderna och de sanna gentlemännen. För övrigt är jag även svag för hennes handstil. Det ser ni prov på nedan.


Nu försvinner jag på utbildning i tre dagar. Vi ses i slutet av arbetsveckan.


 Bild: svd.se från filmen Becoming Jane


Av Hallakulle - 9 mars 2008 12:27


Vårt kök är så litet att där inte får plats ett matbord. Istället har vi ett bord i vardagsrummet. Bordet står upptryckt mot en vägg, alldeles på rätt ställe för att ständigt belamras med dagens post, gårdagens post, tidningar och andra prylar i väntan på bättre tider. Resultatet har varit att vi använt bordet - till vad det är tänkt att användas till - cirka en gång i månaden. Övriga måltider har intagits i soffan.


Nu tyckte jag att det fick vara nog. Bordet såg sorgset ut.  


Igår sattes en tavellist från IKEA upp för att markera matplatsen. Därefter sprang jag till Sickla köpkvarter och inhandlade lite småprylar. Det blev löpare och ljusstakar från Hemtex (Har de alltid ”köp 2 betala för 1”?). På Willys hittade jag två påskhönor som jag inte kunde motstå (Jag tar tillbaka det jag skrev för några dagar sedan om att jag inte påskpyntar :).


Nu återstår väntan. Hur lång tid tar det innan bordet är belamrat igen?     

Av Hallakulle - 7 mars 2008 20:02


Skönt med fredag. Om jag ser veckan i backspegeln kan jag nöjt konstaterat att en konflikt lösts, att en god vän meddelat att hon är gravid och att en annan god vän meddelat att hon förlovat sig. Detta mår jag bra av.


Idag har jag gjort mitt bästa för att få andra att må bra också. Stockholm har blodbrist så på lunchen drog jag till blodgivarcentralen för att tömma mig. Som tack fick jag ytterligare en iittalalyckta. En mossgrön står nu tillsammans med mina vita. I mataffären hittade jag en fin blomsterkvist som jag också mår bra av. =)


Jag önskar er alla en må-bra-helg!


Av Hallakulle - 7 mars 2008 06:36


Vi funderar på att köpa hemmabiosystem. Mitt stora problem med detta inköp är att alla högtalare är så fula. De är stora, svarta och alldeles för synliga.


Förra helgen besökte vi Siba på Kungsgatan i Stockholm. När vi frågade efter vita högtalare blev vi fullständgt förintade. Som svar fick vi att rakt över gatan ligger Panduro och där kan man köpa en sprejburk med vit färg. Sedan tittade expediten på David som om han tyckte synd om honom som hade en fru som ville ha vita högtalare.


PANG PANG! Jag dödade honom med blicken och gick därifrån. 

 

Bild: Pricerunner.se och kvist frång goggle.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards