Direktlänk till inlägg 5 april 2008

Hur svårt kan det vara?

Av Hallakulle - 5 april 2008 08:59


Svaret på rubriken är: jäkligt svårt!


Jag har turen att få ut en bonus om en månad. För bonusen hade jag tänkt köpa en digital systemkamera. Länge har jag funderat på detta, men hejdat mig då jag insett hur dyra de är. Nu är det dock dags att investera. Längtar så!


Jag har en analog systemkamera och kan tekniken. Trodde jag i alla fall. Nu har jag suttit med test efter test i tidning efter tidning och jag blir då inte klok. Vilken kamera ska jag köpa??? Jag lockas inte av rubriker som "Perfekt för nybörjare" eftersom jag inte planerar att vara nybörjare särskilt länge... I andra test skriver de så mycket negativt att jag undrar varför kameran finns över huvudtaget...  


Har ni några förslag på vilken kamera jag ska köpa? Eller förslag på butik i Stockholm där det finns experter (inte bara sådana som vill sälja till varje pris)?  

 
 
Jessica

Jessica

5 april 2008 10:30

Jag har en Canon 20D, med ett 17-40-objektiv. Mycket nöjd, kamerahuset köpte jag begagnat av en kollega, objektivet "fyndade" jag i USA. Ett tips är inte köra på kitobjektiven, som brukar medfölja. De är sällan särskilt bra, även om de så klart är billiga.

http://tretrapporutanhiss.wordpress.com

 
Ingen bild

Kurskamrat på besök i Hallakulles bo!

6 april 2008 18:33

Bästa kurskamrat,

jag har varit hemma hos er och hälsat på. Det känns lite som att träda in i er personliga sfär, men dörren stod liksom öppen! Skämt å sido; jäklar vad ni har det fint hemma! Och vilken otroligt fin blogg!

Skulle bara säga hej! Hoppas att allt är bra med dig.

Kram Frida - som dagen till ära frambringat ett trevligt hem genom att göra de värsta av sysslor - tvätta fönster! Så nöjd!



 
Hanna-Sofia

Hanna-Sofia

14 april 2008 16:08

Jag köpte nyligen en NikonD80 och är hittils nöjd. Men det var verkligen svårt att bestämma sig och sedan blev det ju ännu värre för då skulle man ju bestämma vilka objektiv man skulle ha också. :-)

http://nancyandi.blogg.se

 
Monkan

Monkan

10 maj 2008 19:27

Jag skulle kolla tisdagstema och blev ju nyfiken på mer när jag såg virkat :-) (jag har just börjat virka efter en ”liten” paus på sisådär 10 år). Trevlig blogg du har, kul blandning.

Kamera... är en djungel!!! :-) Själv är jag på jakt efter en ny liten minikompakt just nu men om jag skulle köpa systemkamera skulle jag gå till Scandinavian Photo på Norr Mälarstrand 78 (uppe i backen). http://www.scandinavianphoto.se/

Ett bra ställe att läsa om kameror, jämföra mm är http://www.cyberphoto.se/ Vill du kolla väldigt detaljerat på varenda knapp, meny mm så kika på http://www.dpreview.com/ (de har nog ”full review” på alla systemkameror skulle jag tro, men långt ifrån på alla kompakt, det kommer ju nya såna varje dag typ).

Canon och Nikon verkar alltid få bra betyg i systemkamera-jämförelser men du kanske ska ha samma märke som på den analoga, för det kan gå att använda samma objektiv.

Lycka till med kameraköp, mormorsrutor och allt annat!

http://pysslaosyssla.blogspot.com

 
Monkan

Monkan

11 maj 2008 21:25

Bra gissat på prylen.

Scandinavian Photo som jag nämnde har jag själv varit i för att få tips om reparation, och de försökte inte sälja på mig nåt nytt.

Sen kom jag på FotoVideo på Herkulesgatan 11, där har min kompis köpt kamera och tyckte det var en jättebra affär och i sin annons säger de "vi har inga säljare bara fotorådgivare" så då ska man väl våga sig in där :-)

http://pysslaosyssla.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hallakulle - 4 juli 2008 21:11

  Jag har vuxit ur Blogga gratis och flyttat till ny adress. Här hittar du mig framöver!         ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 23:00

  Åh så hedrande att få utmärkelse! Tackar ödmjukt! Det är Karin på Hem och Liv som gett mig denna fina symbol då hon tycker att jag förgyller hennes vardag.   Det finns många bloggar som förgyller min vardag. Att välja ut fem var nästan omöjligt....

Av Hallakulle - 30 juni 2008 22:00

  ...om jag berättar att jag nyss kommit hem från bion där jag sett Sex and the city för andra gången?   Självklart ingick även denna gång en Cosmopolitan som fördrink. ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 22:00

  En rolig skrivplatta hittade hem till mig för någon vecka sedan. Sedan dess har jag varit sysselsatt med ett kul projekt. Jag lovar att ni ska få ta del av det snart =)   I övrigt så susar det runt med idéer i huvudet. Nu är det dags att sätta någ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 21:00

  Nu är jag tillbaka. De sista besökarna har åkt hem. Det har varit intensiva dagar med besök och jobb. Underbart trevligt har vi haft. Ikväll är hemmet tyst och ödsligt.   Igår besökte vi Gröna Lund. Roligast var att se min brorsdotter 2 1/2 år åka...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards