Alla inlägg under maj 2008

Av Hallakulle - 17 maj 2008 22:11


Spontant blev det idag ett Solvallabesök. Jag har aldrig tidigare varit på trav och har endast spelat Harry Boy några enstaka gånger då det varit travfeber på grund av stor vinstpott. Jag inledde dagen som novis inom trav. Numera är jag aningen mindre novis.


Vi lärde oss termer som "Plats 4 30 kr" och "Vinnare 6 30 kr". Vi såg hur proffsen skrek av glädje då deras surt intjänande pengar ökade, likaså hur de skrek svordommar då samma pengar försvann. Vi imponerades av hästarnas vinnarskallar, fart och smidighet. Vi hade trevligt. Bäst av allt var den guidade turen på stallbacken. För min del var hästarna intressantare än spelet. Nu längtar jag ännu mer till vår ridande semester.

 

Ps. Vi satsade totalt 90 kr och vann 36.... Dyrt nöje =)













Av Hallakulle - 16 maj 2008 07:27


Ett livstecken!

Jag är inte särskilt aktiv som bloggare just nu. Tiden försvinner till alla möjliga aktiviteter. Lusten att fixa och trixa här hemma försvinner i samma takt som tiden äts upp.


Ett litet fixa-infall dök i alla fall upp häromdagen. Jag har skaffat ett hem till alla garnnystan som legat överallt kring soffan den senaste tiden pga mitt frenetiska virkande av mormorsfilt. Visst är plastkorgen ärtigt grön och fin?!


Nu ska jag jobba veckans sista timmar. Skönt! =)

Av Hallakulle - 12 maj 2008 22:05


Visst är det märkligt, att ett tillstånd av ingen inspiration och inga idéer kan förvandlas till rus där de goda idéerna sprutar ur skallen likt en kulspruta, enbart på grund av en detalj som skymptat förbi? Förstår ni?


Jag tar det från början. Av en slump hamnade David och jag på Svenskt tenn i helgen. I denna butik finns mycket Josef Frank som ni alla vet. Jag gillar hans mönster men har tyckt att det gått lite väl mycket inflation av hans mönster i var och varannans hem på senare tid. Nu föll jag som en fura. Det var en tapet som jag inte sett tidigare: Krysantemer!


Med tapeten på näthinnan tog det inte lång tid innan en förändring av sovrummet började ta plats i min hjärna. Tapeten, troligtvis gul, på en vägg, mörkbetsade golv, nya kuddar och gardiner, uppfräschning av garderoberna med mera. Tänk om pengar växte på träd! Nu ska jag drömma vidare. Sov gott! 

Av Hallakulle - 11 maj 2008 12:14


Vad glad man kan bli av något oväntat! Häromdagen fick jag en bok av en taxichaufför. Tydligen något reklamjippo/samarbete med en dagstidning, men det bryr jag mig inte om. Jag fick en gåva! Löjligt glad blev jag av detta oväntade. Inte mindre blev glädjen när det var Jens Lapidius senaste bok jag fick i handen. Aldrig fucka upp är uppföljaren till Snabba Cash, vilket var en bok som jag med skräckblandad förtjusning sträckläste.


Än har jag inte börjat läsa. Jag vet inte riktigt om jag vill... Snabba Cash berörde mig djupt och fick min blåögdhet på skam. Helst vill jag inte veta  vilken skit som finns här i Stockholm. Jag kommer att bli knäckt av att läsa boken, se kriminella i varje korvkö och tvivla på människans godhet. Låter inte bra... Kanske bör boken stanna i bokhyllan :)


Nu ska jag ut i solen! Kram!

Bilder från sydsvenskan.se









Av Hallakulle - 8 maj 2008 21:09


Idag har en sten i storlek Globen lättat från mina axlar. Hasande steg har bytts mot spänstiga. Stirrigt humör bytt mot glatt. Ångest bytt mot lusta. Idag har jag lämnat in examinationsuppgifterna i en kurs jag går på jobbet. Uppgifterna har varit mer än krävande och krävt all min tid och energi den senaste tiden. Därutöver har det vanliga jobbet kommit. Idag lämnade jag in. Nu håller jag tummarna.


För att belöna mig själv dök jag in på Iris Hantverk (en butik som allt mer tilltalar mig). Det går trender i bloggvärlden och en av dem är rengöringsprodukter från Maison belle. Jag är inte bättre än någon annan så jag föll också för grupptrycket och inhandlade en flaska avsedd för rostfritt stål. Produkten får mvg i test hos mig. Produkten får även mvg plus för design, vilket är en mycket viktig detalj =)


Jag köpte även en disktrasa i tyg. Tänkte vara lite miljövänlig och återanvända. När den luktar illa är det bara att tvätta den. Vi borde inte kasta så mycket hela tiden.  




Av Hallakulle - 6 maj 2008 19:35


Så galet det kan bli, men ändå ganska så bra.

I morse läste jag vad det var för tisdagstema. Glatt konstaterade jag att ämnet var som gjort för mig. Jag tänkte direkt att jag kunde visa den senaste veckans hårda arbete. När jag fotograferat och redigerat bilden upptäckte jag att jag hade läst fel... Webbläsaren var nog inte uppdaterad, vilket betyder att jag hade tolkat förra veckans tema: fyrkantigt.


Som tur väl är funkar veckans tema även på min bild. Temat är orange, vilket några av fyrkanterna är =)


Om ni minns hade jag tidigare i vår funderingar på att virka en mormorsfilt. Jag visste bara inte hur... Som tur väl finns mammor som kan räta ut frågetecknen. Mamma lärde mig hur man fixar till lapparna när hon besökte oss. Nu sitter jag i soffan om kvällarna och låter virknålen gå som besatt. Jag har gjort ett 50-tal. Har cirka 200 kvar =)  

Av Hallakulle - 4 maj 2008 20:10


Vi har länge saknat salt- och pepparkar. Sist vi bjöd på ägg till frukost skickade vi stora saltpaketet runt bordet. Sådär snyggt, men främst sådär praktiskt...


I en billig butik där allt typ kostar 15 kronor hittade vi i lördags salt- och pepparkar som vi kan leva med tills vi hittar de där grymt snygga perfekta to-die-for salt- och pepparkaren.


Ikväll tänkte jag fylla på dem. Dilemma. Hjärnstillestånd. Okunskap.

Häller man salt i karet med ett hål eller tre hål?  

Av Hallakulle - 4 maj 2008 19:17


Så års blir jag mer och mer sugen på kall mat och då främst sallader. Hittade i en gammal dammig mattidning denna fräscha Quinoasallad. Självklart måste jag dela med mig =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards