Direktlänk till inlägg 2 juni 2008

Ostindiefararen Götheborg

Av Hallakulle - 2 juni 2008 20:45


Sedan några dagar tillbaka ligger Ostindiefararen Götheborg i Stockholm. Företaget jag jobbar på är officiel partner till Ostindiefararprojektet. Idag passade vi på att hålla ett kundevent på båten. Lycklig var lilla jag som fick följa med!


Sicken båt! Jag är helt förundrad över hur denna båt lyckats segla till Kina. Dagens version är moderniserad med ekolod, toaletter och modernt kök. Men när det gäller att ta sig framåt är tekniken den gamla: segel och en gigantisk ratt som styr rodret. När det är sjögång behövs fyra man för att hålla ratten. Den 80-manna stora besättningen sover i hängmattor och jobbar åtta timmar, sover åtta timmar, jobbar åtta timmar, sover....


Ostindiefararen är ute på turné. Under den närmaste tiden kommer båten att angöra hamnar i hela Östersjöområdet. Om båten kommer till din stad uppmuntrar jag er att besöka den. Lukten av tjärade tampar är något jag inte skulle vilja missa i alla fall :) 


 
ANNONS
 
Ulrika

Ulrika

2 juni 2008 22:12

Coolt! Den kommer till Kalmar senare i sommar... så jag får också chansen att spana in den på nära håll =)

http://pysselmaja.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hallakulle - 4 juli 2008 21:11

  Jag har vuxit ur Blogga gratis och flyttat till ny adress. Här hittar du mig framöver!         ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 23:00

  Åh så hedrande att få utmärkelse! Tackar ödmjukt! Det är Karin på Hem och Liv som gett mig denna fina symbol då hon tycker att jag förgyller hennes vardag.   Det finns många bloggar som förgyller min vardag. Att välja ut fem var nästan omöjligt....

Av Hallakulle - 30 juni 2008 22:00

  ...om jag berättar att jag nyss kommit hem från bion där jag sett Sex and the city för andra gången?   Självklart ingick även denna gång en Cosmopolitan som fördrink. ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 22:00

  En rolig skrivplatta hittade hem till mig för någon vecka sedan. Sedan dess har jag varit sysselsatt med ett kul projekt. Jag lovar att ni ska få ta del av det snart =)   I övrigt så susar det runt med idéer i huvudet. Nu är det dags att sätta någ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 21:00

  Nu är jag tillbaka. De sista besökarna har åkt hem. Det har varit intensiva dagar med besök och jobb. Underbart trevligt har vi haft. Ikväll är hemmet tyst och ödsligt.   Igår besökte vi Gröna Lund. Roligast var att se min brorsdotter 2 1/2 år åka...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Hallakulle bygger bo med Blogkeen
Följ Hallakulle bygger bo med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se