Direktlänk till inlägg 23 juni 2008

En viljornas kamp

Av Hallakulle - 23 juni 2008 07:34


I mitt huvud pågår ett slagsmål. En viljornas kamp.

I ena ringhalvan står Förnuftet. Hon resonerar sakligt och tar hjälp av statistik. I den andra ringhalvan står Fåfäng som är ytlig och resonerar känslomässigt.


Som ni förstår av bilden så handlar kampen om cykelhjälmens vara eller icke vara. Innan jag köpte cykel var det självklart för mig att jag skulle ha hjälm. Efter att jag köpt cykel är det inte lika självklart. Jag ser ju ut som ett egghead med hjälmen på!!! Den stora frågan är om det är viktigare att vara snygg än att skydda skallen? Om jag frågar Förnuftet så är svaret självklart. Men är jag ärlig så skriker nog Fåfängan lite högre och hjälmen stannar mest hemma på hatthyllan. Har ni hjälm?

 

Ps. Visst är det en fin retroduk som jag hittat på loppis!


 
ANNONS
 
Kiki

Kiki

23 juni 2008 08:58

Jag har inte hjälm än, men min dotter kommer snart att inse det och "varför måste jag ha hjälm och inte du, mamma?!?". Så egentligen borde jag investera i lite säkerhet, innan vi hamnar där... I mitt fall är det nog inte fåfängan som styr, jag ser ju helt galen ut i håret i vilket fall eftersom jag ägnar max 1 minut åt det på morgonen och dessutom jobbar i blåstens Malmö. Nej, det är snarare lättja. Samma lättja som dessutom gör att jag inte cyklar så ofta som jag borde.
Jösses, vilken utläggning.

Nej, jag använder inte hjälm. Tack för att du frågade. :)

http://maximilia.bloggagratis.se

 
Sandra

Sandra

23 juni 2008 16:39

Nej jag använder inte hjälm, men det borde man absolut göra. Kram Sandra

http://tjohalia.se

 
Ingen bild

Andreas

23 juni 2008 22:36

Har samma problem som dig, köpte också cykel o en hjälm nyligen. Fast den blir ofta borta på kortare turer.

Fast läs detta så får du en liten funderare:
http://www.anderssjoeberg.se/?p=823

 
Monkan

Monkan

26 juni 2008 00:08

Nej jag har ingen hjälm, alltså cyklar jag inte! Det hjälps inte att du har en sån fin cykel, det behövs hjälm ändå!!!

Såg dit tips om bloggen du upptäckt, sanslöst vilken ordning! Jag skulle vara nöjd om jag kunde ha det hälften så bra.

http://pysslaosyssla.blogspot.com

 
Ingen bild

happy cyclist

28 juni 2008 22:23

Nej.Det finns ju ingen anledning då det inte är farligt att cykla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hallakulle - 4 juli 2008 21:11

  Jag har vuxit ur Blogga gratis och flyttat till ny adress. Här hittar du mig framöver!         ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 23:00

  Åh så hedrande att få utmärkelse! Tackar ödmjukt! Det är Karin på Hem och Liv som gett mig denna fina symbol då hon tycker att jag förgyller hennes vardag.   Det finns många bloggar som förgyller min vardag. Att välja ut fem var nästan omöjligt....

Av Hallakulle - 30 juni 2008 22:00

  ...om jag berättar att jag nyss kommit hem från bion där jag sett Sex and the city för andra gången?   Självklart ingick även denna gång en Cosmopolitan som fördrink. ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 22:00

  En rolig skrivplatta hittade hem till mig för någon vecka sedan. Sedan dess har jag varit sysselsatt med ett kul projekt. Jag lovar att ni ska få ta del av det snart =)   I övrigt så susar det runt med idéer i huvudet. Nu är det dags att sätta någ...

Av Hallakulle - 30 juni 2008 21:00

  Nu är jag tillbaka. De sista besökarna har åkt hem. Det har varit intensiva dagar med besök och jobb. Underbart trevligt har vi haft. Ikväll är hemmet tyst och ödsligt.   Igår besökte vi Gröna Lund. Roligast var att se min brorsdotter 2 1/2 år åka...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Hallakulle bygger bo med Blogkeen
Följ Hallakulle bygger bo med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se