Senaste inläggen

Av Hallakulle - 10 mars 2008 22:15


Förbud har aldrig fungerat särskilt bra på mig. Trots detta har jag de senaste veckorna utsett mig för ett sådant. Ett förbud alltså. Jag är en snuskigt stor godisråtta som jämt finner anledning att fira med sötsaker.


Sedan några veckor tillbaka har jag vägrat mig själv detta ljuvliga socker. Likt Hollywoodstjärnorna har jag varit på avvänjning, eller detox som de själva säger. Jag lovade mig själv godis igen först efter att jag sprungit 20 mil med start från årets början. I morse, innan jobbet, sprang jag i mål.


Ikväll har en syndigt stor godisskål dukats fram och en skön Jane Austen-film avnjutits. Godiset var precis så gott som jag minns det. Filmen precis så romantisk som jag önskar. Jane Austen har alltid varit en favorit. Jag är svag för det melodiösa språket, kläderna och de sanna gentlemännen. För övrigt är jag även svag för hennes handstil. Det ser ni prov på nedan.


Nu försvinner jag på utbildning i tre dagar. Vi ses i slutet av arbetsveckan.


 Bild: svd.se från filmen Becoming Jane


ANNONS
Av Hallakulle - 9 mars 2008 12:27


Vårt kök är så litet att där inte får plats ett matbord. Istället har vi ett bord i vardagsrummet. Bordet står upptryckt mot en vägg, alldeles på rätt ställe för att ständigt belamras med dagens post, gårdagens post, tidningar och andra prylar i väntan på bättre tider. Resultatet har varit att vi använt bordet - till vad det är tänkt att användas till - cirka en gång i månaden. Övriga måltider har intagits i soffan.


Nu tyckte jag att det fick vara nog. Bordet såg sorgset ut.  


Igår sattes en tavellist från IKEA upp för att markera matplatsen. Därefter sprang jag till Sickla köpkvarter och inhandlade lite småprylar. Det blev löpare och ljusstakar från Hemtex (Har de alltid ”köp 2 betala för 1”?). På Willys hittade jag två påskhönor som jag inte kunde motstå (Jag tar tillbaka det jag skrev för några dagar sedan om att jag inte påskpyntar :).


Nu återstår väntan. Hur lång tid tar det innan bordet är belamrat igen?     

ANNONS
Av Hallakulle - 7 mars 2008 20:02


Skönt med fredag. Om jag ser veckan i backspegeln kan jag nöjt konstaterat att en konflikt lösts, att en god vän meddelat att hon är gravid och att en annan god vän meddelat att hon förlovat sig. Detta mår jag bra av.


Idag har jag gjort mitt bästa för att få andra att må bra också. Stockholm har blodbrist så på lunchen drog jag till blodgivarcentralen för att tömma mig. Som tack fick jag ytterligare en iittalalyckta. En mossgrön står nu tillsammans med mina vita. I mataffären hittade jag en fin blomsterkvist som jag också mår bra av. =)


Jag önskar er alla en må-bra-helg!


Av Hallakulle - 7 mars 2008 06:36


Vi funderar på att köpa hemmabiosystem. Mitt stora problem med detta inköp är att alla högtalare är så fula. De är stora, svarta och alldeles för synliga.


Förra helgen besökte vi Siba på Kungsgatan i Stockholm. När vi frågade efter vita högtalare blev vi fullständgt förintade. Som svar fick vi att rakt över gatan ligger Panduro och där kan man köpa en sprejburk med vit färg. Sedan tittade expediten på David som om han tyckte synd om honom som hade en fru som ville ha vita högtalare.


PANG PANG! Jag dödade honom med blicken och gick därifrån. 

 

Bild: Pricerunner.se och kvist frång goggle.se

Av Hallakulle - 4 mars 2008 20:31


Veckans temabild ska symbolisera fritid. I brist på andra bilder får ni se en tråkig bild på mina sunkiga träningsskor. Det är tur att vi inte kommit till den del i den tekniska utveckligen då man även kan känna lukten av det man ser på skärmen. Mina skor luktar inget vidare!


Träning är i vilket fall som helst en stor del av min fritid.  När jag var i tonåren ägnade jag mig åt bollsporter. Nu får jag nog av alla bollar jag ska hålla i luften på jobbet (ojoj fyndigt). Istället för bollsporter så springer jag, går på bodypump och yoga. Helst så många dagar i veckan som möjligt. Träningsnarkoman? Ja! Men det är definitivt det bästa sättet att stressa ner.


Av Hallakulle - 3 mars 2008 19:17


På tal om påskpynt....

Tur att jag inte har barn. Om jag haft barn hade stackars ungen fått gå runt i denna mössa hela påsken!  

 

Bild: Babaialainn på etsy.com

Av Hallakulle - 2 mars 2008 13:49


Igår tog jag en snabb tur på Åhlens, Village och Lagerhaus. Det slog mig att det snart är påsk då butikerna var fyllda med kycklingar och ägg.


Jag har aldrig påskpyntat mer än påskris. Det säger ju bara svisch så är påsken förbi. Jag brukar inte ens hinna tänka tanken på att ta mig ner till förrådet för att leta upp en påsklåda längst in, längst ner. Hur gör ni?   

 

Bilder: ahlens.se och lagerhaus.se

Av Hallakulle - 1 mars 2008 17:39


Jag skrev häromdagen att jag ville handla färgglada kläder i helgen. Idag gjorde jag ett bra försök. Garderoben har utökats med främst jobbkläder. Men färg??? Av sju plagg var 4 svarta, 2 vita och så 1 RÖD blus. Men det var bra svarta basplagg (ursäkt)! Det bästa av allt var att jag handlade nästan allt på H&M. Jag kom med andra ord billigt undan =)


Nu ska jag vila mig i form inför sista delfinalen i melodifestivalen. Jag tror att det kommer att bli en bra kväll! Kram från svartvita Anna!

Bild: code poet på flickr.com

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se