Senaste inläggen

Av Hallakulle - 28 februari 2008 22:07


Jag fortsätter med ytterligare en bild från Yvestown och ytterligare en hantverksdröm. Jag önskar att jag kunde virka!


Dumt av mig att flytta 60 mil från mamma och mormor. De hade ju kunnat handleda mig i mina försök att göra en lika fin filt som nedan.


Snart är det helg. Det gör mig glad.

Bild: Yvestown på flickr

ANNONS
Av Hallakulle - 27 februari 2008 22:04


Jag blir så glad av denna bild. Jag tror att det är det vita ljuset. Och sedan kontrasten mot de glada färgerna. Till helgen funderar jag på att shoppa loss lite kläder. Jag är trött på svart och grått, nu vill jag ha in lite pigga färger i bankgarderoben.


Jag önskar att jag kunde sticka. Kan ni? Jag vet inte vad jag skulle sticka, men det ser rofyllt ut när folk stickar. Jag behöver lite ro. Kram vänner! 

 

Bild: Yvestown på flickr (hos henne finns många underbara bilder)

ANNONS
Av Hallakulle - 24 februari 2008 22:15


Vad är en söndag utan rejäl söndagsmiddag? Vi är ofta slarviga med maten under veckorna, men på helgen då gör vi riktig mat minsann.


För ett tag sedan hittade jag i tidningen Buffé några recept som snabbt blev favoriter. Och favoriter måste jag självklart dela med mig av! Det är ett praktiskt recept som grundar sig på en grytbas som man gör storkok på. När man har bråttom plockar man upp en sats av grytbasen ur frysen och lägger till ingredienser. Nedan kommer fyra recept som man kan variera grytbasen med.


Idag åt vi den franska lantgrytan. Mums! Det är söndagsmiddag i familjen Hallakulle!


 

 Bilder: ica.seAv Hallakulle - 23 februari 2008 17:56


Jag längtar verkligen efter färg just nu. Knalliga pasteller i massor. Det beror nog på en längtan efter vår. Hittade en massa fina prylar med härliga färger hos House Doctor. Jag har inte gillat deras prylar så mycket tidigare, men fann nu mycket som gärna får komma över min tröskel.  Bilder: housedoctor.dk  


Av Hallakulle - 23 februari 2008 17:16


Utan någon plan hoppade vi idag på saltsjöbanan och åkte till slutsationen som är som banan antyder just Saltsjöbaden. Vi möttes av en vacker skärgårdsidyll. Det behövdes inte mycket fantasi för att föreställa sig platsen på sommaren då den ena vräkiga båten efter den andra ligger längs bryggorna och uteserveringa är fyllda med stadsfolk.


Vi fikade på ett mysigt café, promenerade längst vattnet och upptäckte sju av de vackraste husen vi någonsin sett. De låg dessutom i rad! En liten skylt informerade oss att husen - som kallas sjuvillorna - byggts samtidigt i slutet av 1800-talet. Villorna är ritade av samma arkitekt men ser alla olika ut då tanken på seriehus ogillades. Jag skulle inte säga nej till ett liknande hus! 


 Av Hallakulle - 22 februari 2008 22:21


Telefonen ringde häromkvällen. Jag svarade: Hej det är Anna

Det var en telemarketingkille i andra luren som frågade mig om jag hade mamma eller pappa hemma. Jag sa att det hade jag inte. Han frågade när de skulle komma hem. Jag svarade att de brukar komma och hälsa på mig ungefär två gånger om året och att det var ett tag till nästa besök.


Han började inse sitt misstag och lät aningen nervös på rösten.

Jag tyckte synd om honom.


Vad lär vi oss av detta? Jo, att jag låter som ett barn när jag talar i telefon.

Bild: clasohlsson.se


Av Hallakulle - 22 februari 2008 19:05


Jag har alltid älskat att läsa böcker. I handväskan har jag alltid en pågående pocketbok att läsa i väntan på t-banan. Sedan några dagar tillbaka älskar jag även ljudböcker. Numera kan jag "läsa" även när jag diskar, lagar mat, städar, stryker tvätt, går, handlar....kort sagt alla aktiviteter som inte krävar någon större hjärnverksamhet. Revolution!


Fredag är underbart! Så fort jag kom hem tog jag på mig mina underbart sköna, men galet mönstrade pyjamasbyxor. Jag och de hundratals giraffer som pryder byxorna har vilat en stund på soffan med Luftslottet som sprängdes i öronen. Nu ska jag återgå till lyssnandet. Trevlig helg vänner!Av Hallakulle - 21 februari 2008 20:17


Att försöka vara så miljövänlig som möjligt är självklart för mig. Hittade idag det miljövänligaste tvättmedlet någonsin. Frågan är om det verkligen fungerar???


Bollarna läggs i tvättmaskinen istället för tvättmedel. Bollarna ska sedan "producera joniserat syre vilket aktiverar vattenmolekylerna så att de tränger djupt in i fiberna och lyfter bort smutsen".  485 kronor. Jag är högst tveksam...

Bild: smartasaker.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se