Senaste inläggen

Av Hallakulle - 16 juni 2008 22:05


Vad tänkte jag när jag planerade mina semesterveckor? Hur kunde jag välja så sen semester? Det är evigheter till vecka 31! När jag berättar att jag har semester först vecka 31 för folk så verkar de tycka synd om mig... Min plan är att använda samma tycka-synd-om-tonfall när samma folks semester är slut och jag har min kvar...  


Den fina Fia med knuff-brädan kommer från Urban Living. Butiken är för mig en ny favorit på nätet. Farlig att besöka...  

ANNONS
Av Hallakulle - 15 juni 2008 21:52


Nu är jag tillbaka i Stockholm efter ett besök i mitt födelseland. Småland.

Det har varit en underbar helg med mycket gemenskap med närmaste familjen. Nu är jag fylld med kärlek från alla jag håller kärt. Mest kärlek och glädje fick jag av min underbara brorsdotter Tindra. För övrigt är det hon som är fotografen bakom bilderna nedan. Det tog inte många sekunder innan hon hade tagit 10 bilder på mina ben. Vackert.... =)


Resan avslutades i Alvesta med ett besök i en 50- och 60-talsbutik. Underbart. Häromdagen eftersökte jag mer retroprylar i mitt hem. Detta är nu åtgärdat. Bilder kommer framöver. Kram!

ANNONS
Av Hallakulle - 13 juni 2008 07:38


Häromdagen slog det mig att jag aldrig haft ett kök som jag verkligen gillat. Alltid har något varit fel. Utseende eller funktion. Idag har jag ett kök med bra funktion, det är litet men det funkar. Men jag gillar inte träluckorna som är alldeles för gula. Jag drömmer om eget hus där jag givetvis ska ha det perfeka köket. Vitt med knalliga inredningsdetaljer ska det vara. Jag hittade ett fint kök på Bolig magasinet som jag gillar:

 

Idag fredagen den 13:e ska jag flyga hem till Småland. Peppar peppar....jag är inte skrockfylld, jag är inte flygrädd..... Vi ses efter helgen! Kram!Foton: Boligmagasinet.dk

Av Hallakulle - 11 juni 2008 21:50


Jag gillar att läsa böcker. Tunnelbanan är en av de bästa plasterna för bokläsande. På en filt i solen läser jag också gärna. Under våren har jag varit fast i deckarträsket. Inget ont om Camilla Läckberg, men efter tre böcker i rad fick jag nog. Jag behövde ett deckarbreak. En kollega tipsade mig om boken nedan.


Nu vill jag sjunga dig milda sånger är skriven av Linda Olsson. Har du inte läst den så rekommenderar jag den varmt. Boken handlar om en ung kvinnlig författare som drar sig undan i Dalarna för att skriva färdigt sin bok. Som granne får hon en gammal kvinna. Sakta utvecklas deras vänskap och de berättar sina livs historier. Det är en vacker, men även sorgsen bok. Vissa stycken är så tankvärda att jag har stannat upp och markerat stycket med penna. Det händer inte ofta! 


Foton från SVD och Bokus


Av Hallakulle - 10 juni 2008 07:37


Det är tisdag och veckans ord är retro. Jag kollade upp ordet retro och så här skrivs det: retro syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi. Alltså borde jag lägga upp en bild på mig själv :) Jag gillar retroprylar och går igång på 50- 60- och 70-tals prylar. Men trots detta har jag väldigt få retroprylar i mitt hem. Sommarens uppdrag blir att hitta retroprylar :) 

På bilden visar jag ett kärt tandborstglas med mitt namn ingraverat. Jag kommer ihåg att på 80-talet och delar av 90-talet var det på mode att gravera i glas. Sällan gav man bort en glaspjäs utan att både namn och datum på jubilaren graverades in. Detta är nog inte så vanligt längre. Mitt glas nedan kommer från ett numera nedlagdt glasbruk i min hemort i Småland. Få glasbruk finns kvar, vilket gör glaset viktigt för mig. På köpet får ni en retroblomma: gerberan.


Av Hallakulle - 9 juni 2008 19:34


I lördags la jag beställning på en cykel. En riktig damcykel! Under många år har jag haft en häftig mountainbike som tagit mig många mil mellan barndomshem och basketplan senare mellan universitet och stad. Nu är det dags för cykeln att gå i graven. Mogen och praktisk som jag är tänker jag framåt och satsar på en rejäl cykel med pakethållare och cykelkorg.


Cykelkorg ingår i köpet, men jag får lite lust att byta den mot Marie-Louise Gustafssons cykelkorg hos Design House Stockholm. Visst är den vacker? Den får mig att tänka på tårtpapper och små virkade dukar. Vad passar inte bättre på en dam(tant)cykel? Synd bara att den är så dyr...   Foton: Design House Stockholm

Av Hallakulle - 6 juni 2008 23:15


Vilken underbar dag vi haft idag! Nationaldagen har inte firats med flaggor och Kungasången. Vi har istället firat Sverige genom att njuta av vad underbara Sverige erbjuder just nu: strålande väder! Vi har picknickat och solat vid en närliggande sjö. Njutit. Nu är vi båda rosa om näsan... I kväll har vi tagit en gigantisk promenad i vår vackra sjöstad. Njutit.


När jag kom hem surfade jag runt på mina favoritbloggar. En av dem är Nest Decorating där Tamar visar sina fina alster. Ett, tu, tre var jag inne på Etsy och hade shoppade hem två av hennes produkter. Först en underbar väska och därefter en sminkväska helt i min smak. Särskilt dyrt var det inte heller  och det ska vi nog tacka den billiga dollarn för =) Visst gör hon underbara saker?!

Eget kollage av Tamars foton


Av Hallakulle - 5 juni 2008 23:13


Viveka på Humlebacken har utmanat mig. Självklart godtar jag utmaningen och berättar lite om mig själv. 


1. Vad gjorde du för tio år sedan?

1998 var året jag gick ut gymnasiet (hua vad tiden går snabbt!). 17 augusti åkte jag till New York som au pair. Förstår än idag inte hur jag kom på idén och hur snabbt jag fixade allt det praktiska. Jag tror det var i panik då jag inte visste vad jag skulle göra i vuxenlivet. NYC var hysteriskt kul i ett helt år!


2. Vilka fem saker finns på att-göra-listan idag?

Då klockan är 23.16 finns det inte så mycket kvar att göra mer än att borsta tänderna och gå och lägga mig i mina pyjamasbyxor med skottar på (hunden...inte gubbarna).


4. Vad skulle du göra om du blev miljardär?

Köpa ett grymt hus med tinar och torn vid havet (typ ett Karlsonhus som Humlebackens...=) Sedan skulle jag ägna resten av livet åt att bara göra sådant som jag tycker är riktigt kul, dvs resa, fixa och dona, träna och träffa vänner och familj.


5. Vilka städer har du bott i?

Jag är född och uppväxt i metropolen (not!) Ryd i södra Småland. Därefter flyttade jag till New York i ett år (raka motsatsen till Rydlivet). När jag kom hem från USA flyttade jag till Växjö för att plugga vid universitetet. Under en termin var jag utbytesstudent i Amsterdam (grymt trångt och klaustrofobiskt land). Efter ytterligare en vända i Växjö flyttade jag till Stockholm där jag är kvar än. Om några år tror jag (hoppas jag) att jag är tillbaka i de småländska skogarna.


6. Dessa vill jag veta mer om

Jag har svårt att välja. Jag utmanar alla läsare! Tala om för mig om ni antar utmaningen.


Kram!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se