Senaste inläggen

Av Hallakulle - 3 juni 2008 18:06


Veckans tisdagstema är upp. Vad passar då inte bättre än att visa vad som kommit upp - om högst tillfälligt - på min vägg ovanför skrivbordet. Denna härliga färgklick beställdes på Etsy för någon vecka sedan. När solen gått i moln och regnet har kommit till stan ska jag åka till IKEA och köpa en ram till planschen. Inte förr. Fram till dess får den sitta på magnetväggen och påminna mig om att lugna ner mig och njuta av detta underbara väder!  

ANNONS
Av Hallakulle - 2 juni 2008 20:45


Sedan några dagar tillbaka ligger Ostindiefararen Götheborg i Stockholm. Företaget jag jobbar på är officiel partner till Ostindiefararprojektet. Idag passade vi på att hålla ett kundevent på båten. Lycklig var lilla jag som fick följa med!


Sicken båt! Jag är helt förundrad över hur denna båt lyckats segla till Kina. Dagens version är moderniserad med ekolod, toaletter och modernt kök. Men när det gäller att ta sig framåt är tekniken den gamla: segel och en gigantisk ratt som styr rodret. När det är sjögång behövs fyra man för att hålla ratten. Den 80-manna stora besättningen sover i hängmattor och jobbar åtta timmar, sover åtta timmar, jobbar åtta timmar, sover....


Ostindiefararen är ute på turné. Under den närmaste tiden kommer båten att angöra hamnar i hela Östersjöområdet. Om båten kommer till din stad uppmuntrar jag er att besöka den. Lukten av tjärade tampar är något jag inte skulle vilja missa i alla fall :) 


ANNONS
Av Hallakulle - 1 juni 2008 20:43


Nu har kameran äntligen kommit hem igen. David också för den delen. Ni förstår prioriteringen.. :) Kameran och David har varit på Öland och spelat golf hela helgen.


När Davidmannen kom hem åt vi mat på balkongen för första gången i år. Underbart härligt! Jämte balkongdebuten hade vi även bestickdebut. Vi har kastat ut våra IKEA-bestick som varit oss trogna sedan vi flyttade hemifrån och bytt dem mot vackra skapelser från Boda Nova. Vår modell heter Gusto. De ligger bra i handen och maten smakar förträffligt gott med dem ;) 

Av Hallakulle - 1 juni 2008 10:39


En favorit i repris. Dikten säger allt denna dag.


Av Hallakulle - 31 maj 2008 09:05


Vilket underbart väder! Igår satt jag och en vän på hennes balkongen till långt in på natten. Vi snackade bröllop, bröllop och lite mer bröllop. Jag tycker att det är så kul! I mitt nästa liv ska jag bli wedding planner =)


Nu har jag surfat runt på The Knot vilket är en undebar inspirationssite för bröllopssugna. Kanske lite väl amerikansk (den är ju amerikansk), men om man skalar bort lite kan man inspireras till nya idéer.


Amerikanarna gillar att ge presenter till sina gäster, vilket jag kan tycka är galet. Vem är det som firar vem? I kuvertet på bilden ligger en trisslott och en penny. Kul idé med texten Lucky in love. Jag tänkte att man kunde ge en kuvert till några få av gästerna, nämligen de som hjälpt till. Vissa hjälper till så mycket att ingen present i världen är dyr och fin nog för att tacka. Det känns bara fjuttigt. Presenten måste därför vara symbolisk. Så varför inte en trisslott med texten Tur i kärlek?


Av Hallakulle - 27 maj 2008 05:48


Hade veckans tidsdagstema varit prickig hade jag redan varit i hamn. Nu är veckans tema randigt och det satte på mig prov. Jag är inte så randig av mig. Fantasi har jag dock och visar därmed en bild på min nyligen färgkoordinerade bokhylla. Visst blir det en randig effekt av alla böcker... :)


Tidigare var böckerna uppdelade efter Anna och David, därefter efter genre och storlek. Nu har alla böcker blandats. I ärlighetens namn är det inte särskilt praktiskt, det är svårt att hitta boken man letar efter såvida man inte kommer ihåg vilken färg den hade. Men det är snyggt! Och det är väl det som är det viktigaste :)

Av Hallakulle - 26 maj 2008 21:29


I samma takt som färgerna dyker upp utomhus hittar jag fler och fler anledningar till att bära färg på min egna kläder och färg på mina prylar. Borde det inte vara tvärtom? Att vi piggade upp oss med färg när det var grått ute?


I vilket fall som helst så har jag fått en begynnande pricksjuka. I helgen köpte jag en skön prickig vaxduk för att klä om min solkiga receptbok med egna klipp. Nu är den härligt inspirerande och lättstädad. Sedan gjorde jag om bloggens bakgrund och, utan att förstå hur det gick till, var bakgrunden plötsligt prickig =)Av Hallakulle - 25 maj 2008 14:46


En kompis gifter sig i slutet av sommaren. Jag hjälper henne emellanåt med lite idéer enligt devisen "been there, know how to do it". Surfade runt hos Martha för att få bröllopsinspiration (Visst är hon så tråkig att man somnar när man ser hennes teveprogram?). Hittade några vackra bilder på blomsterarrangemang. Visst är det enkla ofta det vackraste?

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se