Senaste inläggen

Av Hallakulle - 25 maj 2008 11:26


Fyra tavelramar har länge gapat tomma. Igår tog vi tag i saken och fyllde en ram med motiv. Vi återvände till vår favoritpappershandel som har screentryck från Kina. Vi föll genast för ett motiv som sätter i gång fantasin. Visst är det berg, vatten som rinner och gröna fält längs bergets dal? Fantasin säger mig att det är Himalaya.


Vi blev så frälsta i motivet att vi glömde att vi redan hade en röd tavla...  Nu fortsätter jakten på ytterligare motiv - no more red!

ANNONS
Av Hallakulle - 23 maj 2008 21:10


Nu är jag tillbaka efter tre dagars utbildning. Det var tredje tillfället vi sågs och utbildningen avslutades med examination. Svettigt värre! Examinatörerna fick för sig att grilla oss i ett helt annat ämne än vad våra inlämningsuppgifter behandlade. Det gick vägen och numera är jag stolt ägare av ett diplom. Nu är jag lite närmare fulländad inom mitt yrke =)


När jag kom till jobbet idag överraskade min chef mig med en fin bukett liljor och ett presentkort. Mucho uppskattat!


Nu ska jag lägga mig i soffan och fundera på hur jag ska sätta sprätt på lönen som kom idag (inte för att det krävs några större tankeansträngning...)

ANNONS
Av Hallakulle - 20 maj 2008 07:31


Yihoo, här går det undan. Aldrig har jag fotograferat ett tisdagstema så snabbt. Ingen eftertanke här... Nu drar jag i väg på utbildning. Examination och god mat i dagarna tre! 


Veckans tisdagstema är ömt. Min tolkning är dubbel. Skåpet som står i vårt vardagsrum är den möbel jag ömmar mest för. Det är ett vackert skåp som skänker karaktär till våra nya möbler. Jag gillar blandningen av gammalt och nytt. I skåpet finns mina finaste glas, vilka är otroligt ömma. En del av dem är så ömma att vi inte vågar använda dem, då vi lyckats diska sönder två glas...


Vi ses om några dagar! Kram!
Av Hallakulle - 17 maj 2008 23:42


Ni vet hur det är. Man börjar i en hörna, klickar på en länk, klickar på ytterligare en länk och så vidare. Till slut har man gjort några resor runt jorden och har ingen aning om hur man hamnade där man hamnade.


Idag hamnade jag på Etsy. Vips hade jag klickat hem en poster från Amerikat. Det blev en retroskön krigsposter. Jag gillar just retrostuket, men även budskapet som kan appliceras på min vardag. Jag befinner mig inte i krig, men i en stundtals kaotisk vardag som många gånger är självförvållad. Om jag bara lärde mig att det lite lugnt ibland och slutade att hitta på så många måsten skulle livet vara betydligt mer balanserat. Keep calm...

 

Bild från Keep Calm Posters


Av Hallakulle - 17 maj 2008 22:11


Spontant blev det idag ett Solvallabesök. Jag har aldrig tidigare varit på trav och har endast spelat Harry Boy några enstaka gånger då det varit travfeber på grund av stor vinstpott. Jag inledde dagen som novis inom trav. Numera är jag aningen mindre novis.


Vi lärde oss termer som "Plats 4 30 kr" och "Vinnare 6 30 kr". Vi såg hur proffsen skrek av glädje då deras surt intjänande pengar ökade, likaså hur de skrek svordommar då samma pengar försvann. Vi imponerades av hästarnas vinnarskallar, fart och smidighet. Vi hade trevligt. Bäst av allt var den guidade turen på stallbacken. För min del var hästarna intressantare än spelet. Nu längtar jag ännu mer till vår ridande semester.

 

Ps. Vi satsade totalt 90 kr och vann 36.... Dyrt nöje =)

Av Hallakulle - 16 maj 2008 07:27


Ett livstecken!

Jag är inte särskilt aktiv som bloggare just nu. Tiden försvinner till alla möjliga aktiviteter. Lusten att fixa och trixa här hemma försvinner i samma takt som tiden äts upp.


Ett litet fixa-infall dök i alla fall upp häromdagen. Jag har skaffat ett hem till alla garnnystan som legat överallt kring soffan den senaste tiden pga mitt frenetiska virkande av mormorsfilt. Visst är plastkorgen ärtigt grön och fin?!


Nu ska jag jobba veckans sista timmar. Skönt! =)

Av Hallakulle - 12 maj 2008 22:05


Visst är det märkligt, att ett tillstånd av ingen inspiration och inga idéer kan förvandlas till rus där de goda idéerna sprutar ur skallen likt en kulspruta, enbart på grund av en detalj som skymptat förbi? Förstår ni?


Jag tar det från början. Av en slump hamnade David och jag på Svenskt tenn i helgen. I denna butik finns mycket Josef Frank som ni alla vet. Jag gillar hans mönster men har tyckt att det gått lite väl mycket inflation av hans mönster i var och varannans hem på senare tid. Nu föll jag som en fura. Det var en tapet som jag inte sett tidigare: Krysantemer!


Med tapeten på näthinnan tog det inte lång tid innan en förändring av sovrummet började ta plats i min hjärna. Tapeten, troligtvis gul, på en vägg, mörkbetsade golv, nya kuddar och gardiner, uppfräschning av garderoberna med mera. Tänk om pengar växte på träd! Nu ska jag drömma vidare. Sov gott! 

Av Hallakulle - 11 maj 2008 12:14


Vad glad man kan bli av något oväntat! Häromdagen fick jag en bok av en taxichaufför. Tydligen något reklamjippo/samarbete med en dagstidning, men det bryr jag mig inte om. Jag fick en gåva! Löjligt glad blev jag av detta oväntade. Inte mindre blev glädjen när det var Jens Lapidius senaste bok jag fick i handen. Aldrig fucka upp är uppföljaren till Snabba Cash, vilket var en bok som jag med skräckblandad förtjusning sträckläste.


Än har jag inte börjat läsa. Jag vet inte riktigt om jag vill... Snabba Cash berörde mig djupt och fick min blåögdhet på skam. Helst vill jag inte veta  vilken skit som finns här i Stockholm. Jag kommer att bli knäckt av att läsa boken, se kriminella i varje korvkö och tvivla på människans godhet. Låter inte bra... Kanske bör boken stanna i bokhyllan :)


Nu ska jag ut i solen! Kram!

Bilder från sydsvenskan.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se