Senaste inläggen

Av Hallakulle - 6 april 2008 19:55


I helgen har jag varit gräsänka. För att helgen inte skulle bli allt för tråkig utan sällskap från min bättre hälft drog jag igång ett projekt. Projektet har gått under namnet Pimp my bathroom.


Blått har aldrig varit min favoritfärg. Olyckligtvis fanns (ja dåtid!) det en blå kakelrand i vårt badrum. (Jag har aldrig riktigt förstått vitsen med att sätta en kakelrand i mitten av väggen i avvikande färg.) Denna rand har retat mig länge och då badrumsrenovering-ala-byta-kakel inte ingår i vår budget under denna livstid tog jag idag hand om saken på budgetvis.På den blå kakelplattorna har jag klistrat svart kontaktplast. Det var lite pilligt men jag är grymt nöjd. Det blev nog till och med bättre än förväntat. Nu går jag in i badrummet med ett leende. Aldrig trodde jag att kontaktplast för 80 kronor skulle kunna vara så förlösande!


För att maximera känslan av förvandling gick jag till Hemtex för att köpa nya handdukar. Som vanligt - mer regel än undantag - hade Hemtex rea och jag fick med mig handdukar för halva priset (men eftersom det är så vanligt med rea hos dem borde man kalla den ordinarie pris...). Snygga cerisa handdukar blev det - glömde bara att jag hade en röd förbandslåda som nu skär sig fint med handdukarna...


Nu ska jag bara försöka glömma att golvet är blått!ANNONS
Av Hallakulle - 5 april 2008 08:59


Svaret på rubriken är: jäkligt svårt!


Jag har turen att få ut en bonus om en månad. För bonusen hade jag tänkt köpa en digital systemkamera. Länge har jag funderat på detta, men hejdat mig då jag insett hur dyra de är. Nu är det dock dags att investera. Längtar så!


Jag har en analog systemkamera och kan tekniken. Trodde jag i alla fall. Nu har jag suttit med test efter test i tidning efter tidning och jag blir då inte klok. Vilken kamera ska jag köpa??? Jag lockas inte av rubriker som "Perfekt för nybörjare" eftersom jag inte planerar att vara nybörjare särskilt länge... I andra test skriver de så mycket negativt att jag undrar varför kameran finns över huvudtaget...  


Har ni några förslag på vilken kamera jag ska köpa? Eller förslag på butik i Stockholm där det finns experter (inte bara sådana som vill sälja till varje pris)?  

ANNONS
Av Hallakulle - 4 april 2008 22:46


Jag har skrattat så att jag fått ont i magen åt videosnutten nedan. Måste bara dela med mig!

Av Hallakulle - 3 april 2008 20:09


Stolt presenterar Hallakulle bygger bo vardagsrummets senaste tillskott. En puff!


IKEA i söndags inhandlades denna förnämliga sittplats. Då vardagsrummet är litet finns inte plats för mer än en soffa, inte heller en fåtölj. Puffen är en perfekt lösning då vi har gäster. Tidigare har vi suttit på rad i soffan. Hur lätt är det att umgås på rad??? Nu kan vi se varandra i ögonen.


Snabbt har platsen blivit makens favoritplats. Han har en tendens att - när han ska städa, diska, bädda - råka fastna i något teveprogram som står på. Han går förbi teven och vips är han som förstelnad. Tidigare har han stått framför teven, nu har jag upptäckt att han är förstelnad på puffen. Puffköpet var med andra ord förödande för städandet, diskandet och bäddandet...  

 

Funderar på om jag ska leta upp fler motiv till tavlorna i helgen. Det ser lite motivtomt ut på fotot ovan. 
Av Hallakulle - 31 mars 2008 21:31


Idag finns det anledning att fira. Idag fyller nämligen Hallakulle bygger bo 1 år!


31 mars 2007 gjorde jag mitt första inlägg. Några veckor tidigare hade jag av en slump hittat en inredningsblogg. Helt plöstligt öppnade sig en värld av bloggar från norr till söder. Jag var som uppslukad framför datorn då jag klickade på länk efter länk i länklistor. Tänk att alla dessa bloggar funnits utan att jag vetat om det!


Det började trevandes. Oredigerade bilder samsades med försiktig text. Sakta har jag funnit mitt sätt att göra det på.Genom att bläddra bland inläggen minns jag tillbaka på det gångna året. Detta är vad jag minns bäst:

April: Vår allra första balkong inreddes med möbler från IKEA. Mindre badrumsrenovering genomfördes.

Maj: Balkongen pyntades med nya kuddar och blommor. Huttrandes fikade vi där jämt. Golfbanan invigdes.

Juni: Äntligen fick jag åka på loppis i Småland. Glas, äggkoppar med mera fick följa mig hem. Sommaren kom, likaså regnet.


Juli: Äntligen semester! Vi åkte till Småland, bosatte oss i en röd stuga, åkte på loppis och myste med familjen. Mycket regn.

Augusti: Vår första bröllopsdag! Resa till Köpenhamn. Renovering av kontor. Nytt jobb för mig. Pust!

September: Denna månad blev lugnare. Vi var på kräftskiva i Blekinge. Höstbröllop. Färgerna blev plötsligt mustiga och det sköna fotograferingsljuset försvann.

Oktober: Jag startade att julpyssla. Galet tidigt! Men kul var det.

November: Kärlekssemester i ett kallt Paris. Strejk i tunnelbanan. Vi gick och gick och gick.

December: Vi firade jul på alla de möjliga sätt. I Göteborg hos vänner, med luciafest hos oss, på jobb, hos släktingar och vänner i Småland.


Januari: Äntligen var det vardagsrummets tur att få sig en omgång. Tavlor sattes upp och matta inhandlades.  I övrigt ägnades månaden åt längtan efter både det ena och det andra: ljus, hus, hund, resa, lugn och ro osv.

Februari: Skapalusten kom tillbaka och stick- och virkdrömmar väcktes. Jag började att sy på ett lapptäckte (syr än). Resa bokades till Thailand.

Mars: Vardagsrummet fick ytterligare ett uppryck. Denna gång mathörnan. Ljust kom äntligen tillbaka och lusten för allt möjligt infann sig igen.


Nöjt ser jag tillbaka på mitt bloggår. Bloggandet har gett mig mer än många andra hobbies jag haft. Jag har genom bloggarna mött många trevliga människor i vårt land. Jag tackar för att ni besökt mig. Och jag tackar för att jag har fått besöka era hem! Kram!   

Av Hallakulle - 30 mars 2008 19:48


Jag tror inte jag vill veta hur många värmeljus jag gör av med om året. Utan någon avancerad beräkning kan jag konstatera att det är väldigt många. Häromdagen sa David att vi måste åka till IKEA för att köpa ljus då burken med ljus nästan var tom. En sådan frivillig invit från min bättre hälft kan inte ignoreras så idag drog vi till IKEA.


Väl framme i shoppingområdet förstod jag varför han lockat med IKEA. Värmeljusen var bara ett bete för att komma till Barkaby där en stor golfbutik finns. Snygga golfskor och puttern som kommer att avgöra golvsäsongen inhandlades av mina käre man. Därefter inhandlades värmeljus och lite annat som jag visar en annan dag. 

Av Hallakulle - 29 mars 2008 18:23


Ikväll har det storstädats. Nu när solens strålar - efter att ha lyst med sin frånvaro i flera månader - börjat leta sig in genom våra fönster ser man hur dammigt det är. Efter några timmars slit luktar det nu härligt av såpa i hela lägenheten.


När jag städade hallen kom jag på att jag måste göra något åt skoputsarlådan. Idag tjänar en skokartong som låda för trasor, tuber och annat som behövs för att vårda skorna. Skolådan har jag inte ens klätt om i snyggt papper. Jag surfade runt och hittade några fina lådor. Ska jag månne satsa på stilren och sober låda? Eller färglad och pigg låda?

 


Bilder från respektive hemsida.


Av Hallakulle - 29 mars 2008 13:00


Otroligt skönt med helg. Varje kväll denna vecka har varit fylld med aktiviteter. I torsdags var jag t ex med vänner på Norra Brunn. Hysteriskt kul som vanligt! På scen stod Özz Nûyen, Måns Möller och Ann Westin. Det är inte svårt att tro på att ett gott skratt förlänger livet!


Idag på förmiddagen lurades jag att gå på ett spinningpass. Jag gillar att träna, men jag gillar verkligen inte spinning. Så jag blev verkligen lurad... Ont i rumpan fick jag på kuppen.


Nu ska jag och den onda rumpan åka för att storhandla. Kylskåpet ekar tomt och magen kurrar.


Kram vänner!

 


 Bild: Kollage med bild från flickr.com 
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se