Senaste inläggen

Av Hallakulle - 28 mars 2008 20:52


Idag köpte jag ett par nya skor. När jag betalade sa expediten till mig att jag skulle klacka om skorna innan jag började använda dem.


Men hallå!!!??? Skorna är ju nya. Varför sätter de på klackar som måste tas bort innan de används första gången? Jag blir tokig på detta slöseri med resurser! 


God kväll!

Bild: Eget kollage med bild från bianco.se

ANNONS
Av Hallakulle - 25 mars 2008 20:12


Det är ju ett skämt att vi firat grön jul, men en vit påsk. Förvånade blev vi när vi åkte till Småland för att leta efter vårtecken i rabatten och hamnade i en snöstorm. Det påpekades att vi efter fyra år i Stockholm har börjat få 08-tendenser, det vill säga vi kom i vinterkappa/-rock och lågskor. Snökängor och täckjacka hade varit bättre lämpat... Nåja, ingen ko på isen, vi hittade plenty med prylar att låna i en garderob. Ut i snön vi pulsade.


I helgen har stora mängder av godis avnjutits, god mat spisats, vinterpromenader genomförts men mest av allt har vi haft gemyt med stora knasiga familjen (mammor, pappor, extra sådana, svärmor, svärfar, svåger, svågers flickvän, svågers flickväns mamma och pappa osv).


Nu är vi tillbaka i 08-staden där det finns värmeslingor under gatorna så att man kan ha lågskor även om det är snö (och vi undrar varför vi har global uppvärmning?).


Visst är det humor? Denna chokladboll/negerboll hittade vi på Korrö där vi åt påsklunch.


ANNONS
Av Hallakulle - 19 mars 2008 22:13


Nu försvinner jag från etern i några dagar. Jag åker till hembygden för att trivas alldeles förträffligt med familj och godis i mängder.


Jag vill härmed önska en GLAD PÅSK till gamla som nya besökare (För det har tillkommit en hel del nya besökare de senaste veckorna. Vilka är ni?).

Kollage med bilder från flickr.com

Av Hallakulle - 19 mars 2008 07:39


Jag köpte Ballykopior i början av vintern och tyckte att jag gjort ett bra köp. Hittills har jag aldrig använt dem... Idag ser det riktigt slaskigt ut ute, så det blir nog premiär för vinterkängor. Sorgligt!  Bild: eget kollage av bild från rizzo.se


Av Hallakulle - 18 mars 2008 21:49


Jag är en dålig dotter som härmed säger FÖRLÅT mamma! Det var första gången - och jag lovar - absolut sista gången jag glömmer din födelsedag! Jag kommer hem till helgen och då ska jag fira dig så mycket att mitt samvete känns lite lättare. Grattis en dag för sent världens bästa mamma! 

Av Hallakulle - 17 mars 2008 18:33


Oj oj vad jag ska gå mycket framöver!

Idag startade en stegtävling på jobbet. Motståndet består av andra avdelningar på min bank och ytterligare två storbanker. Det största motståndet av alla heter nog lättja. Nu gäller det att lyfta kontorsrumpan och röra på sig.


När jag kom hem från jobbet idag låg en lapp på mattan från brevbäraren. Paket fanns att hämta i tobaksaffären. Hade det inte varit för stegtävlingen hade jag aldrig gått ut igen. Det är slaskigt, äckligt, blött snöregn. Ogillar skarpt! Men jag tog mig ut. Nu har jag 120 framkallade bilder framför mig som ska sorteras in i albumet. Efter denna framkallning ligger vi "bara" två år ur fas... Framkallar ni regelbundet?

Ursäkta bildkvalitén (mobilkamera). Kameran är kvarglömd hos våra flyttande vänner.

Av Hallakulle - 15 mars 2008 23:44


Vi har vänner med de rätta prioriteringarna! De vet vad som är viktigast i livet.


Vi började dagen väldigt tidigt med att hjälpa dem att flytta till sin snygga nyproducerade lägenhet på Liljeholmskajen. Bära lådor, stånk och pust. Äta mat, dricka vin. Därefter kommer den rätta prioriteringen. Istället för att ta tag i tusen lådor lämnar vi lägenheten. Killarna tar långpromenad med hundarna. Tjejerna åker till stan för att utföra ett mycket viktigt uppdrag - nämligen köpa papper till bröllopsinbjudningar. Helt korrekt! Vad är heminredning jämfört med kärlek?


Bilderna nedan är tagna på Mattssons band där vi letade efter snöre till korten. 

Av Hallakulle - 13 mars 2008 17:46


Ett evighet senare är jag tillbaka. Det känns som om det i alla fall. I dagarna tre har jag varit på konferens på Såstaholm i norra Stockholm. Det har varit ett skönt avbrott i arbetsvardagen - en vardag som alltför ofta springar i väg och som mer handlar om att släcka bränder än att tänka strategiskt framåt. I tre dagar har jag och kära kollegor från hela landet kompetensutvecklats, fått ny energi och lust till stordåd. Skönt!  

 

Såstaholm var dessutom en underbar konferensanläggning. Anläggningen har tidigare varit ett pensionärsboende för skådespelare. Passande nog var alla hotellrum döpta efter svenska skådespelare och bilderna på väggarna avbildade dessa vackra damer och herrar från tidigt 1900-tal.


Sist men absolut inte oviktigt var den otroligt goda maten. Lunchlådan imorgon kommer att te sig fattig och tråkig jämfört med lunchbordet. Och min tråkiga kvällsmat kommer inte att vara i närheten av 3-rättersmenyerna vi satt i oss på kvällen. Det saftar sig i munnen på mig. Undrar om jag har en brödskalk i brödboxen???


Bilder: sastaholm.seSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se